Robert Kroes
Robert Kroes Tech 19 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Crypto update: prijs Bitcoin stijgt, crypto mixt, crasht XRP en ETH belegt…

Inmiddels is het weer tijd voor onze crypto update. Na de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto bekijken we de signalen voor een Ripple (XRP) crash. Ook bekijken we hoe een grootbezitter van Ethereum (ETH) belegt.

We beginnen zoals gebruikelijk met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs stijgt, prijzen top 25 crypto wisselen

De live Bitcoin prijs noteert op het moment van schrijven EUR 37.302,14 ($ 42.288,08). Dit is 1,54% hoger dan tijdens onze Bitcoin update van gisteren.

De prijzen van de top 25 cryptomunten wisselen. De grootste verliezer van de dag is ChainLink (LINK), dat 3,70% verliest. De grootste winnaar is Terra (LUNA), dat in 24 uur een plus van 6,76% noteert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je uiteraard 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Gaat de Ripple (XRP) crashen?

Ripple (XRP) gaat nog steeds vol op in het gevecht tegen de SEC en maakt daar ook flinke vorderingen. Analisten houden dan ook rekening met een prijsexplosie voor de Ripple (XRP) als er een voordelige schikking of uitspraak komt. De gevolgen van zo’n uitspraak kunnen wel eens groot zijn. Nu al wordt Ripple (XRP) de grootste plaaggeest van de SEC genoemd. Een analyse van de Ripple (XRP) koers op lange termijn geeft dan ook alle indicatoren voor een fikse prijsstijging.

Toch is daarmee niet het hele verhaal verteld. Wie vandaag namelijk de koersen volgt ziet dat deze crypto een symmetrische triangel vormde op de koersgrafiek van vandaag en dat de prijs consolideert. Daarmee ontstaat volgens analisten een flipping moment voor een trend reversal op korte termijn. Deze trend reversal zou bearish zijn en zorgen voor een koersdaling van 48%. Om dit scenario te voorkomen is het nodig dat de Ripple (XRP) boven de $ 0,72 blijft.

Als dit niet gebeurt zien we dat de supportniveaus de Fibonacci-analyse volgen. De koersen om te volgen zijn $ 0,68, $ 0,63, $ 0,58, $0,52 om bij het pessimistisch bear doel van $ 0,48 uit te komen.

Aan de andere kant zien we de weerstanden op $ 0,75, $ 0,78, $ 0,83, $ 0,90 en $ 0,96 opdoemen. Als we de bovenstaande video-analyse daarop loslaten en de Ripple (XRP) inderdaad die koers volgt komen we juist op een prijsstijging van 48% uit. Kortom, met een huidige Ripple (XRP) prijs van $ 0,741 komt er dus een spannende tijd aan.

In welke crypto belegt een Ethereum (ETH) investeerder?

Veel investeerders beleggen uiteraard in Ethereum (ETH) om van een eventuele koersstijging van deze munt te profiteren. Een aantal van hen spreidt echter het risico en belegt ook in andere tokens die functioneren op de Ethereum blockchain, de zogenoemde ERC-20 tokens. Veel investeerders vinden het interessant om te weten wat de grote spelers doen, dus wij bekeken de inhoud van de wallets van de 3 grootste Ethereum bezitters. De inhoud van de twee grootste wallets, “Itachi” en “Naruto’s” zijn nagenoeg volledig (meer dan 99%) gevuld met Ethereum (ETH) en dus niet zo spannend.

De twee na grootste wallet, de Light Wallet is een stuk interactiever. Naast Ethereum zien we liefst 154 andere tokens in zijn wallet. Na Ethereum (ETH) zien we dat de eigenaar grootbezitter van 2 andere tokens is. De Shiba Inu (SHIB) is daarbij bekend, maar de grote onbekende is de Ron Token (RON). Deze token is nog niet officieel te koop, maar alleen verkrijgbaar als geld in het ambitieuze project wil investeren. Dit leidt natuurlijk tot speculatie over deze bijzondere Ethereum wallet. Hoe komt hij/zij aan zoveel Ron? Wij blijven het volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting wellicht een leestip.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!