Robert Kroes
Robert Kroes Tech 18 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin update: prijs BTC en crypto daalt. Correctie of einde Elliott Wave?

Wij bekijken zoals elke dag de cryptomarkt. Allereerst bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarna bekijken we diverse analyses, waaronder de Elliott wave analyse om te bezien of de Bitcoin het einde van een golf nadert en weer zal stijgen of een verdere correctie zal zien.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 cryptomunten dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 36.331,53 ($ 41.474,39). Dit is 2,56% lager dan gisteren rond deze tijd en ook lager dan tijdens onze crypto lunch van vrijdag.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten dalen. De grootste verliezer is momenteel nieuwkomer Fantom (FTM), dat in 24 uur 12,73% verliest. Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

Bitcoin prijs blijft cryptomarkt verdelen. Dit zeggen de analisten

Als we de diverse analyses naast elkaar leggen zien we dat de analisten verdeeld blijven over de toekomst van de Bitcoin. Wij bekijken diverse meningen, zoals de fundamentele analyse, technische analyse en Elliott Wave analyse.

Invesco analist is pessimistisch over de ‘Bitcoin bubble’

Investeerder Invesco heeft een pessimistische kijk op de zaken. Zij stellen dat de Bitcoin vorig jaar te snel naar $ 68.000,- gestegen is, waardoor een bubbel ontstaan is. Zij verwachten dat deze bubbel dit jaar en volgend jaar eerst zal barsten voor we weer een grote stijging kunnen zien.

Directeur Paul Jackson legt uit dat hij synoniemen ziet met de enorme stijgingen en marketing van aandelen vóór de crash van 1929. Hiermee voldoet de Bitcoin aan zijn ‘mania criteria’. Hij verwacht dan ook dat de prijs van de Bitcoin eind oktober zo’n $ 34.000,- tot $ 37.000,- zal bedragen.

Technische analyses tonen koersstijging

Als we deze pessimistische kijk (waarvan Jackson zelf de foutmarge opmerkt) verlaten en ons op de technische analyses richten zien we een ander beeld. De bekende analist TechDev is juist optimistisch over de markt en ziet dat de prijs van de Bitcoin zich nog steeds in de marges beweegt van cycli uit voorgaande jaren. Hij is dan ook optimistisch en verwacht een herstel. Dit wordt ondersteund in de volgende technische analyse.

Ook de Elliott Wave analyse brengt een meer positieve kijk op de komende Bitcoin prijs.

De Bitcoin Elloitt Wave Analyse voorziet een omslag

In een uitgebreide analyse laat men zien dat de Bitcoin volgens de Elliott Wave Analyse bijna aan het einde van de vierde golf beweegt. Daarmee zou een nieuwe bull-golf kunnen ontstaan die de Bitcoin koers, zoals vorig jaar al verwacht, richting nieuwe koersrecords en wellicht de $ 100.000,- kan brengen. Deze analyse inclusief grafieken zie je hier.

De Elliott Wave analyse is een veel gebruikte, maar ook moeilijke technische analyse. Onze collega’s van Tradeincrypto.com schreven een uitgebreide handleiding over het gebruik van de Elliott Wave Analyse voor Bitcoin en crypto. Eventuele nadelen en tips waar je bij een Elliott Wave Analyse op moet letten kan je uiteraard verwachten als je de handleiding hier leest.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting wellicht een leestip.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!