Crypto update: prijs Bitcoin daalt, Bitcoin bulls komen, SEC meldt zich

Tech Robert Kroes 3 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse financiële markten ook weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Ook bekijken we hoe de Bitcoin bulls hun rentree voorbereiden en zien we in een exclusief interview wat SEC-voorzitter Gary Gensler van plan is met cryptomunten.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen voor de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin blijft dalen, top 25 cryptomunten verliest ook

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 32.114,01 ($ 38.150,99). Dit is 2,03% lager dan toen de Amerikaanse financiële markten gisteren sloten.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten blijven in mineur, al neemt het aantal positieve uitzonderingen toe. Grootste stijger is Terra (LUNA), dat 17.73% winst in 24 uur noteert. Het aantal dalers blijft echter in de meerderheid. Grootste daler is UniSwap (UNI), dat 5,52% verliest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag de live Bitcoin prijs en alle cryptoprijzen live bekijken.

Komen de Bitcoin bulls er weer aan?

Op dit moment zien we verschillende bijzondere patronen in de technische analyses ontstaan. Allereerst zien we dat we tien groene kaarspatronen op een rij noteren voor Bitcoin. Dit is een bijzonder patroon dat zelden voorkomt. Uit verdere analyses blijkt dat zo’n bijzonder patroon in de regel gevolgd wordt door een bullish ontwikkeling. Men houdt dan rekening met een Bitcoin koersexplosie van zo’n 50%, waarmee de koers binnen een maand weer rond $ 60.000,- tot $ 65.000,- zal bedragen.

Aan de andere kant zien we dat het kaarspatroon al 4 dagen op rij negatief is. Het ziet ernaar uit dat we daar vandaag een 5de negatieve dag aan toe kunnen voegen. Dit is juist een indicator voor een bearish trend. Omdat deze kaarspatronen erg klein zijn schatten analisten in dat de bullish ontwikkeling zal overheersen.

Ook de bekende analist Willy Woo voorziet dat de Bitcoin bulls terugkomen. Hij verwacht een koersstijging richting een bandbreedte tussen $ 50.000,- en $ 65.000,-, waarna volgens hem een consolidatie zal volgen. Hiervoor noemt hij drie oorzaken:

  • De snelle stijging van de Bitcoin koers. Deze steeg na een daling onder $ 30.000,- snel naar $ 42.600,-;
  • Daarnaast memoreert Willy Woo aan de al eerder genoemde ‘liquid supply shock’. In zijn on-chain analyses ziet hij dat steeds meer mensen hun Bitcoin houden waardoor er schaarste op de beurzen ontstaat. Deze analyse wordt ondersteund door het feit dat dezelfde on-chain analyses laten zien dat Bitcoin whales massaal inkopen.
  • Tot slot ziet hij dat de miners terugkomen na een tijdelijke shutdown door de Chinese maatregelen. De hash-rate loopt snel op.

Je kunt de hele analyse hier lezen.

SEC richt pijlen op crypto-industrie

We berichtten vanmiddag al dat Amerika serieus werk maakt van crypto regelgeving. Dat blijkt, want in een exclusief interview met Bloomberg laat SEC-voorzitter Gary Gensler zijn licht op de cryptomarkt schijnen. Deze wereld is voor hem niet onbekend, want voordat hij SEC-voorman werd produceerde hij voor de MIT een 29 uur durende cursus over Blockchain en geld.

Wie denkt dat we daardoor met een enthousiasteling voor cryptomunten te maken hebben komt bedrogen uit. Gensler pleit namelijk voor een robuust regime van toezicht, waarbij investeerders beschermd worden tegen de fraude die in zijn ogen gaande is. Hoewel hij geen concrete voorbeelden noemt zoekt hij naar een brede bevoegdheid. Hierbij denkt hij niet alleen aan het aanpakken van cryptomunten die als security opereren, maar ook aan toezicht op cryptoleningen en pooling platforms. Hoewel hij nog geen concrete plannen heeft lijkt hij wel een diesellocomotief gestart te hebben. Het hele interview kun je hier lezen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!