Crypto update: prijs BTC en crypto stijgt, BTC, ETH, XRP en Huobi update

Tech Robert Kroes 21 feb 2022
Leestijd: 6 minuten

In onze crypto-update bekijken we uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarnaast bekijken we de week- en maandresultaten. Vervolgens bieden we updates over Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en de verwachting van de CEO van cryptobeurs Huobi.

We blijven zien dat de cryptomarkt momenteel gedomineerd wordt door sterk wisselende fundamentele factoren. De oorlogsdreiging rondom de Oekraïne en de inflatie blijven de markten controleren. Daarom is een weekvooruitblik niet accuraat genoeg. Tot de situatie verandert houden we je op de hoogte met onze crypto- en Bitcoin updates.

Onze crypto-updates kan je, met uitzondering van vandaag, rond lunchtijd verwachten. De Bitcoin update delen we elke dag na sluiten van de Amerikaanse markten of, zoals vandaag, het tijdstip waarop de markten zouden moeten sluiten (na 23 uur). In verband met de viering van President’s Day zijn de Amerikaanse financiële markten vandaag namelijk gesloten.

Dit gezegd hebbende gaan we snel van start met onze crypto-update, waarbij we natuurlijk beginnen met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs herstelt, prijzen top 25 crypto ook weer positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 34.283,88 ($ 388.971,42). Dit is 1,48% hoger dan gisteren rond dezelfde tijd, maar lager dan tijdens onze crypto lunch van afgelopen vrijdag.

Ook de prijzen van de top 25 crypto lijken te herstellen. Momenteel zien we op een enkele uitzondering naast de stable coins na alleen positieve resultaten. Als we zien dat Ripple (XRP) met -0,54% de grootste verliezer is lijkt er voor het moment weinig reden tot zorg. De grootste winst in de afgelopen 24 uur is voor Terra (LUNA), dat + 6,72% noteert.

Week- en maandresultaten Bitcoin en crypto in mineur

Met dit herstel zien we dat de Bitcoin en top 25 crypto weer terug proberen te keren na de koersdalingen die we vorige week vanaf donderdag zagen gebeuren en analyseerden. Deze correctie laat uiteraard zijn sporen na als we de weekresultaten en maandresultaten van Bitcoin en crypto analyseren. Het weekresultaat van de Bitcoin was -6,96%, maar over 30 dagen is het resultaat met +7,67% nog wel ruim positief.

Er waren ondanks de correctie wel cryptomunten die een positief weekresultaat noteerden. Met een plus van 4,81% noteerde Avalanche (AVAX) een positieve week. Daarmee komt het resultaat over 30 dagen voor deze cryptomunt op + 24,44%. Dit was echter niet goed genoeg om de best presterende munt uit de top 25 crypto over 30 dagen te zijn. Deze eer komt namelijk aan Ripple (XRP) toe, dat 25,69% stijgt.

Het grootste verlies van de week was voor Cronos (CRO), dat 17,02% verloor, maar desondanks over 30 dagen een winst van 15,39% op het bord zet. Het grootste verlies over de afgelopen 30 dagen bedroeg -25,52%, waarmee de investeerders in Near Protocol (NEAR) een financiële tik kregen. Uiteraard kun je op de website van Tradeincrypto.com 24 uur per dag alle resultaten en live cryptoprijzen analyseren.

Huobi CEO Du Jun waarschuwt voor cryptowinter

In een interview met CNBC liet Huobi CEO Du Jun zijn licht schijnen over de cryptomarkt. Op basis van historische analyses en het bestuderen van marktcycli denkt hij dat we eerst een volgende cryptowinter gaan doormaken. Een grote (record)Bull-run ziet hij pas in 2024 (het jaar van de volgende Bitcoin halving) of 2025. Het hele interview kun je hier bekijken.

Dit betekent natuurlijk niet dat de markt tot die tijd stil zit of dat er geen rendementen te maken zijn. Sterker nog, Huobi probeert ook in Nederland marktaandeel te veroveren door diverse handelsmogelijkheden en aantrekkelijke welkomstbonussen te bieden. Onze collega’s van Tradeincrypto.com laten je graag nader kennis maken met Huobi Exchange.

Beweging bij Ethereum, Buterin vóór cryptowinter

Vanmorgen baarde een Ethereum (ETH) transactie opzien. Vanuit een wallet die sinds 2015 niet actief was werd een bedrag van 1.024 Ethereum (ETH) getransfereerd. Hiermee werd het saldo ETH op het account ongeveer gehalveerd. De ETH in de wallet waren in totaal een kleine $ 5,2 miljoen waard voor de splitsing. Voor degenen die twijfelen of crypto rendement brengt; de aanschafwaarde van de 1.947 ETH bedroeg in 2015 $ 2.336,-. De transactie ging van onbekende wallet naar onbekende wallet, dus de exacte aanleiding is niet duidelijk.

Het kan natuurlijk de verdeling na een goed huwelijk betreffen, maar het kan ook zo zijn dat een deel van de inhoud van de wallet via een over-the-counter transactie is verkocht.

 Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin positief over cryptowinter

Inmiddels lijken steeds meer insiders hun verwachtingen bij te stellen. Waar men eerst dacht aan recordmarkten houdt men nu serieus rekening met een cryptowinter. Naast Huobi-CEO Du Jun blijkt ook Vitalik Buterin op zoek naar zijn crypto-handschoenen. In een interview met Bloomberg laat Buterin weten dat een nieuwe cryptowinter wat hem betreft niet slecht hoeft te zijn voor de ontwikkelingen in crypto.

Hij ziet dat er nu te veel wilde speculanten zijn. Bij een cryptowinter verwacht hij dat de kou het kaf van het koren vriest, waarna de serieuze spelers en innovators sterker uit de strijd komen. Het hele Bloomberg Interview met Buterin kun je hier lezen. Overigens kan deze koude mededeling van Buterin de beleggers niet deprimeren. Bij een live Ethereum (ETH) prijs van $ 2.724,04 noteert deze crypto een stijging van 3,54% in 24 uur.

Ripple (XRP) break-out onder 1 voorwaarde

Ripple (XRP) is naast de stable coins momenteel de enige cryptomunt die verlies lijdt. Toch zien we in technische analyses dat er ruimte is voor een koersuitbraak, waarbij de stijging wel 30% kan bedragen. Ook de historische analyse is positief, aangezien de markt sterkt lijkt op die voorafgaand aan de periode 3 tot 8 februari van dit jaar, toen er ook een fikse stijging te noteren viel. De hele analyse inclusief grafieken kan je hier lezen.

Zoals bij elke munt zitten er ook aan deze crypto twee kanten. Als de Ripple (XRP) namelijk niet boven het steunniveau op $ 0,746 weet te blijven kan er een bearish trendwisseling optreden. De live Ripple (XRP) prijs bedraagt op dit moment $ 0,792 bij een verlies van 0,13%, dus het bearish scenario lijkt (nog) niet actueel. Er is dus weer genoeg te volgen en genoeg om verslag van te doen. Daarom zijn we vanavond weer terug met onze dagelijkse Bitcoin update.

Wel beleggen maar niet in crypto?

De spanningen rondom de Oekraïne hebben natuurlijk niet alleen impact op de koers van Bitcoin en crypto, maar ook op andere beleggingen. Ben jij benieuwd wat je de komende week kunt verwachten van de prijs van aandelen, goud, olie, FOREX en andere gangbare beleggingen? Wij blikken vooruit in onze wekelijkse koersverwachting op MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen