Crypto lunch: BTC & crypto stijgt snel. SEC, XRP, ADA en Barca update

Tech Robert Kroes 1 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

Zoals gebruikelijk rond lunchtijd bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we updates over de SEC, Ripple (XRP) en Cardano (ADA). Tot slot bekijken we de plannen van FC Barcelona met NFT en Metaverse.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto stijgen snel door in rally

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 38.883,56 ($ 43.605,58). Dit is 14,06% hoger dan tijdens onze crypto lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto stijgen snel. Afgezien van enige stable coins zien we alleen groene resultaten, die voor de meeste cryptomunten in dubbele cijfers geschreven worden. De cryptomunt met de meeste winst in 24 uur is Terra (LUNA) met + 25,78%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

Ripple (XRP) advocaat over vervolg proces SEC

In het proces tussen Ripple (XRP) en de SEC verliep gisteren de verlengde termijn om bewijs aan te dragen. Uiteraard is de vraag hoe de zaak nu verder gaat. Ripple’s advocaat, Jeremy Hogan verzorgde een update, die je hieronder ziet.

 

Zoals we kunnen lezen verwacht Hogan niet dat er een nieuwe termijn voor indienen van bewijs komt. Hij voorziet dat het proces de volgende fase ingaat. Daarnaast kunnen we zien dat hij behoorlijk veel zelfvertrouwen uitstraalt. Dat is niet verwonderlijk, want steeds meer partijen vermoeden dat de SEC een zwakke zaak heeft. Investeerders lijken zich in ieder geval geen zorgen te maken. De live Ripple (XRP) prijs bedraagt namelijk $ 0,766. Dit is 5,23% hoger dan gisteren rond lunchtijd.

SEC roept crypto partijen op zich te melden

De centrale vraag in het proces tussen Ripple (XRP) en de SEC is of de cryptomunt als security gezien moet worden. De uitspraak in deze zaak (of een schikking) kan een precedent scheppen voor veel andere crypto initiatieven. Daarom is het opmerkelijk dat de SEC juist nu een oproep doet.

In een interview met Reuters nodigt Gurbir Grewal, directeur handhaving van de SEC namelijk cryptobedrijven uit om zich te melden als zij vermoeden dat zij regels hebben overtreden. De SEC zal hen geen pardon verlenen. Wel stelt Grewal hen een milde benadering en voorrang van behandeling van hun dossiers voor. Nu de SEC nog steeds geen sluitende definitie van crypto als securities heeft gegeven en Ripple (XRP) die definitie wel eens een stuk minder ingrijpend kan maken dan de SEC wil verwachten wij niet dat er in crypto veel animo is om op de uitnodiging van de SEC in te gaan.

Cardano (ADA) verjaagt beren. Is dit het moment om te kopen?

Als we de maandresultaten bekijken zien we dat Cardano (ADA) als een van de weinige crypto nog een negatief resultaat schrijft van 8,96%. Daaruit kunnen we concluderen dat er een flinke bear-trend is geweest. Inmiddels is deze trend, net als voor de hele cryptomarkt, omgeslagen. De vraag is uiteraard of dit het moment is om in te stappen bij deze munt. In onderstaande analyse zie je hoe experts daarover denken.

Ook andere analisten zien genoeg potentie voor Cardano (ADA) om weer terug te komen boven de $ 1,-, maar uiteraard is men in deze tijd huiverig voor gebeurtenissen die de markt ineens kunnen doen omslaan. De huidige prijs van Cardano (ADA) is $ 0,955 en dat is 8,53% hoger dan gisteren.

FC Barcelona duikt vol in NFT en Metaverse

FC Barcelona voorzitter Joan Laporta ging gisteren in een presentatie uitgebreid in op de financiële positie en verwachtingen voor FC Barcelona. Zoals iedere voetbalfan weet zijn er forse schulden en moet de club al het mogelijke doen om de financiën op orde te krijgen. Klaarblijkelijk is crypto daarvoor een aangewezen oplossing.

Tijdens zijn keynote voor belanghebbenden kondigde hij aan dat FC Barcelona met een eigen cryptomunt gaat komen en binnenkort de eerste NFT’s op de markt gaat brengen. Ook komen er meer ontwikkelingen op het gebied van blockchain en Metaverse. Hoewel hij nog niet concreet werd zijn er met zo’n 300 miljoen Barca-fans genoeg mogelijkheden om de financiële zorgen via crypto te verlichten. Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen