Crypto update: prijs BTC en crypto stijgt. Munt kapot, McDonalds en DeFi

Tech Robert Kroes 26 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

Zoals gebruikelijk rond lunchtijd bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Ook bekijken we hoe een cryptomunt kapot gaat en radeloze investeerders achterlaat en de invloed van de crypto crisis op DeFi. Tot slot bekijken we de plannen die McDonalds wellicht in crypto heeft.

We beginnen met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs stijgt, ook top 25 crypto positief

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 33.622,31 ($ 37.940,98). Dit is 4,49% hoger dan gisteren en ook hoger dan onze gisteren iets eerder gepubliceerde crypto lunch.

Ook het sentiment bij de top 25 crypto is positief. Naast de stable coins zijn er enkele munten met een negatief resultaat vandaag, maar Cosmos (ATOM) is met -1,36% de sterkst dalende munt, dus dat valt mee. De grootste winst van de dag is tot nu toe voor Near (NEAR), dat + 13,15% noteert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

Iqoniq in liquidatie, Iqoniq token (IQONIQ) waardeloos

Iqoniq richtte zich met de eigen Iconiq token (IQONIQ) op het commercialiseren van fan-communities. De in Monaco gevestigde onderneming raakte bekend door sponsordeals met voetbalclubs zoals Real Sociedad en Crystal Palace, maar ook het Formule 1-team van McLaren. De voetbalclubs hebben door gemiste betalingen inmiddels het sponsorschap bevroren en nemen juridische maatregelen. Ook is het bedrijf inmiddels in staat van faillissement.

Gek genoeg reageert CEO Kazim Atilla op opvallende wijze. Hij erkent weliswaar dat de tokens nu waardeloos zijn, maar ontkent het faillissement. Hij stelt dat het bedrijf in zwaar weer gekomen is door de Corona-crisis en verwacht door te kunnen starten buiten Malta. Ook verwacht hij dat de koers van de munten weer gaat stijgen. Ondertussen maakt de Football Supporter’s Association (FSA) zich zorgen om de entree van cryptobedrijven in de sponsoring van Engelse clubs en vraagt om regelgeving. Wordt dus vervolgd.

Dit is de invloed van de crypto crisis op DeFi munten

We zien inmiddels dat de koersdalingen die de afgelopen periode door de cryptomarkt gingen sporen trekken bij diverse soorten cryptomunten. Een van de sectoren die het zwaar te verduren kreeg is de DeFi-sector. Trackers DappRadar en Dune Analytics becijferde dat er inmiddels $ 300 miljoen uit DeFi protocollen is geliquideerd in de laatste week. Ook is de totale waarde sinds begin januari met 20% gedaald. De verwachting is dat, als de cryptocrisis langdurig is (men spreekt over een jaar) er wel 80% van de DeFi-projecten kan verdwijnen. Alleen de sterkste 20% blijft dan over. Concreet zien we de markt dan dalen van 150 projecten nu naar 30 over een jaar. Welke dit zijn zal de toekomst uitwijzen, maar feit is dat er nu een aantal DeFi-projecten in de top 25 crypto staan. We moeten dan denken aan Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL), Aave en (AAVE).

Stapt McDonalds in crypto?

Elon Musk deed weer eens van zich spreken naar aanleiding van de McDonald’s memes eerder deze week. Hij tweette dat hij live op tv een Happy Meal zou eten als McDonald’s de Dogecoin (DOGE) als betaalmiddel zou accepteren.

De respons van de hamburgergigant was snel en duidelijk…

Het opvallende is dat er tot de commercial geen Grimace coin bestond. Wel is er een karakter met de naam ‘Grimace’ gebruikt in oude reclames, waar we overigens nog een bekende spotten.

Direct nadat het antwoord van McDonald’s bekend werd lanceerde men een aantal Grimace coins, deze hebben dus niets met McDonald’s van doen, ondanks de prijsstijging van 285.641% vanmorgen. Toch is het opvallend dat McDonald’s nadrukkelijk verbinding met de cryptogemeenschap zoekt en er dus klaarblijkelijk ook al een coin afbeelding circuleert. Zou McDonald’s in crypto stappen? Wij blijven het volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting wellicht een leestip.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen