Crypto lunch: prijs Bitcoin en crypto stijgt, Ethereum in opspraak en humor

Tech Robert Kroes 25 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

Ook tijdens deze lunch bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. De koersen herstellen. Vraag is of we een bodem bereikt hebben. Daarnaast is Ethereum in opspraak en we sluiten af met crypto humor.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto stijgen snel

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 32.091,96 ($ 36.235,58). Dit is 7,82% hoger dan gisteren rond lunchtijd, maar nog altijd lager dan vorige week vrijdag.

Ook de prijzen van de top 25 crypto lijken te herstellen na de cryptocrash van de afgelopen dagen. Het is even wennen, maar afgezien van enkele stable coins zien we alleen groene, soms dubbele, cijfers. De snelste stijger is Fantom (FTM), dat + 19,47% noteert. Dit is echter niet de enige cryptomunt met een dagresultaat in dubbele cijfers. Dit kun je zelf bekijken als je op de site van Tradeincrypto.com alle live cryptoprijzen checkt.

Zien we de bodem in crypto?

De snelle koersstijgingen zorgen natuurlijk voor optimisme in de cryptomarkt, zeker na de cryptocrash van de afgelopen dagen. De vraag is natuurlijk of dit ‘gewoon’ een goede dag is of een omkering naar een nieuw bullish koerspatroon.

Het begin van het antwoord op die vraag ligt zoals verwacht bij de grootste cryptomunt, de Bitcoin. We analyseerden gisteren of er sprake is van een bodem in de BTC prijs. Als we de Altcoins bekijken valt op dat de andere crypto in top 25 onder normale omstandigheden per niche verschillend reageren op de koers van de Bitcoin. Zo zagen we vóór de cryptocrisis dat met name de metaverse coins beter presteren. Tijdens de cryptocrash zagen we echter dat ook zij niet ontkwamen aan forse correcties.

Hoewel ook voor de andere crypto uit de top 25 het vooruitzicht op lange termijn bullish blijft verwachten wij dat de prijzen op korte termijn zullen bewegen in correlatie met de Bitcoin. Woensdag en vrijdag worden dus belangrijke dagen om te bepalen of we deze cryptocrisis echt achter ons hebben gelaten.

Ethereum (ETH) in opspraak

Tijdens een cryptocrisis gebeuren er altijd opvallende dingen. Zo ook deze keer. Naast de bijzondere aspecten van de Bitcoin analyse viel het analisten op dat er iets merkwaardigs gebeurde bij de organisatie achter Ethereum (ETH).

Crypto-analist Edward Morra noteerde dat de ETH foundation precies op het hoogtepunt van de koers een flinke verkoop deed.

Daarnaast viel op dat de gas price (transactiekosten) die normaal hoog zijn, voor deze crypto transactie slechts $ 20,- bedroeg. Ook merkte Morra op dat het niet de eerste keer is dat dit gebeurde.

Terwijl de Ethereum foundation zich in stilzwijgen hult is in de community het grote speculeren begonnen, zoals je in de commentaren kunt lezen.  Vooralsnog lijkt het vertrouwen in de munt echter niet geschaad. De live Ethereum (ETH) prijs noteert momenteel $ 2.433,48 en dat is een stijging van 10,14% ten opzichte van gisteren.

Humor: lachen om de cryptocrash

Ondanks dat er voor veel investeerders een bittere pil te slikken was tijdens de cryptocrash viel er ook iets te lachen. Dit kwam voort uit het feit dat veel crypto-insiders bij sterk dalende prijzen verzuchten dat ze, als het verlies niet stopt, bij McDonalds moeten gaan werken. Dat leverde een aantal mooie memes op.

Zo zag de Nederlandse analist PlanB een opvallend koerspatroon:

De president van El Salvador, dat als eerste land de Bitcoin als wettig betaalmiddel erkende heeft zo te zien zelfs al een carrièreswitch gemaakt.

Deze gratis publiciteit was voor McDonald’s natuurlijk mooi meegenomen en zij speelde handig op de memes in. De reactie onder hun tweet liep vol met opmerkingen en andere memes. Er viel dus toch nog genoeg te lachen ondanks de prijsdalingen.

Uiteraard blijven wij alle ontwikkelingen volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting wellicht een leestip.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen