Crypto lunch: Prijs BTC en crypto vlak. Investeerders tippen deze kansen…

Tech Robert Kroes 20 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het lunchtijd op de Europese financiële markten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en prijzen van de top 25 crypto in een opvallend vlakke markt. Daarna bekijken we wat analisten denken over de Bitcoin en welke investeringskansen ze op korte termijn zien.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs vlak, ook prijzen top 25 crypto vlak

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 37.154,91 ($ 42.135,-). Dit is o,32% hoger dan gisteren rond lunchtijd, maar iets lager dan tijdens onze crypto update die we gisterenmiddag later deelden.

Ook bij de top 25 crypto zien we opvallend vlakke koersen. Er zijn wel enkele uitschieters. Zo levert Near (NEAR) 4,69% in ten opzichte van de winst van gisteren. Cosmos (ATOM) steekt er met een dagwinst van + 7,92% juist in positieve zin bovenuit. Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

Investeerders: Bitcoin stijgt op lange termijn, dit zijn crypto kansen voor nu

Zoals we de laatste weken vaker zien verdeelt het idee over de koers van de Bitcoin op korte termijn de markt. Gisteren zagen we hoe technische analyses een snelle koersstijging impliceren. Vandaag zien we twee bekende investeerders die pas op middellange termijn weer records voor de Bitcoin verwachten. Hoewel zij dus uiteindelijk bullish zijn verwachten zij eerst een verdere koersdaling richting $ 30.000,-. Zij zoeken hun rendement op korte termijn ergens anders.

Voormalig Fundstrat analist Armando Aguillar voorziet op korte termijn meer rendement in twee nieuwkomers in de top 25, Near Protocol (NEAR) en Fantom (FTM). Nu zijn deze op de meeste beurzen niet direct met fiat geld te koop, maar onze collega’s van Tradeincrypto.com geven aan hoe je in zo’n geval toch kunt handelen.

Zijn collega Joel Kruger van LMAX deelt dezelfde visie ten aanzien van Bitcoin. Hij voorziet op korte termijn ook elders in de crypto rendement. In tegenstelling tot zijn collega benoemt hij echter geen munten, maar trends. In zijn optiek gaan DeFi en NFT’s op korte termijn voor koersexplosies zorgen. Dat NFT’s populairder worden zien we al een tijd en zeker nu het mogelijk is offline van NFT’s te genieten zal de interesse toenemen.

Zo verdien je ook in crypto: afkijken

Natuurlijk kun je zelf allerlei strategieën bepalen, maar er is ook een andere manier die tot rendement kan leiden: spieken bij de ‘grote jongens’. Een van die grote partijen is Andreessen Horowitz. Als venture capitalist investeren zij in jonge bedrijven met potentie. Dit doen zij door geld op te halen van investeerders. Voor hun nieuwste pool, die zich op crypto richt, zoekt men liefst $ 3,5 miljard.

Via hun blog doen zij regelmatig verslag van investeringen, zoals op dit moment Topography Health. Door de investeringsstrategie van deze grote speler en anderen te volgen kun je zonder veel onderzoek (dat hebben zij al voor je gedaan) meeliften op de kansen die zij zien. Uiteraard geldt ook hier dat het nooit verstandig is om klakkeloos te imiteren, maar altijd eigen onderzoek te doen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting wellicht een leestip.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen