Crypto lunch: prijs BTC daalt, crypto mix: gedoe rond SHIB, XRP en DOGE

Tech Robert Kroes 23 dec 2021
Leestijd: 4 minuten

Zoals gebruikelijk kijken we rond lunchtijd naar de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarnaast bekijken we de actualiteiten op de cryptomarkt. We zien een bull uitbraak bij Ripple (XRP), Elon Musk maakt zich druk over Dogecoin (DOGE) en Bitcoin (BTC) en bij Shiba Inu (SHIB) gaan diverse developers rollend over straat.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs daalt, prijzen top 25 crypto wisselen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 42.596,67 ($ 48.307,36). Dit is 1,38% lager dan tijdens de crypto lunch van gisteren.

De prijzen van de top 25 crypto wisselen. We zien rode cijfers, waarbij Terra (LUNA) met -10,62% het zwaarste verlies lijdt. Aan de andere kant zijn er ook positieve resultaten te noteren. ChainLink (LINK) voert de winnaars aan met + 4,84%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

Prijs Ripple (XRP) staat op het punt van een crypto bull rally

Vanmorgen kwam de Ripple (XRP) prijs kort boven $ 1,- uit. Volgens diverse analisten zijn dit de eerste tekenen van een forse bull uitbraak. Zoals je in onderstaande analyse kunt zien verwacht men dat de prijs oploopt naar $ 1,75.

Als deze verwachting uitkomt ligt er een mooi rendement in het verschiet. De huidige live Ripple (XRP) prijs bedraagt namelijk $ 0,936. Dit is 1,12% hoger dan gisteren.

Koersrecord voor Polygon (MATIC)

Een andere cryptomunt piekte vanmorgen. Polygon (MATIC) steeg tot $ 2,70 en dat was een nieuw koersrecord. Hiermee noteert de munt dit jaar het ongelofelijke rendement van 15.000% tot nu toe.

Voor het koersrecord zijn vooral fundamentele factoren aan te wijzen. Zo ging de cryptomunt een samenwerking aan met de Opera browser en werd er een koppeling met UniSwap DEX gemaakt om layer-2 transfers mogelijk te maken op het Ethereum netwerk.

Overigens was het koersrecord klaarblijkelijk reden voor investeerders om winst te nemen. Na het koersrecord daalde de koers. De huidige Polygon (MATIC) prijs bedraagt $ 2,515. Dit is -2,78% ten opzichte van gisteren.

Elon Musk deelt uit: steun voor Dogecoin (DOGE) crypto en afstand van Bitcoin (BTC)

Ook Elon Musk laat weer van zich horen. Eerder deze week schaarde hij zich achter voormalig Twitter topman Jack Dorsey in zijn kritiek op Web3. Vandaag benadrukt hij nogmaals dat hij het eens is met de kritiek op Bitcoin (BTC) dat deze munt ongeschikt zou zijn als betaalmiddel.

Hierop gaf hij een uitgebreide toelichting in zijn eerdere interview met Time Magazine. Hij ziet Bitcoin (BTC) als ‘store of value’ voor de rijken en DOGE (Dogecoin) als ideaal middel voor gebruik als betaalmiddel. In een Twitter-reactie herhaalde hij zijn steun voor de DOGE crypto.

Overigens lijkt de markt hier niet echt (meer) van op te kijken. Waar begin dit jaar bij iedere uitspraak van Musk een onmiddellijke impact op de koers zichtbaar was blijft dit effect nu uit. De Dogecoin (DOGE) prijs noteert momenteel $ 0,1762. Dit is een verlies van 0,45%.

Staat prijs explosie Shiba Inu (SHIB) onder druk door crypto oorlog?

Als je over Dogecoin (DOGE) praat is de andere meme-coin Shiba Inu (SHIB) meestal het volgende onderwerp van gesprek. Dat is vandaag niet anders. Volgens de technische analyses ligt er namelijk een fikse koersuitbraak in het verschiet. De MACD indicator toont namelijk een reversal naar een bull-markt en dat biedt in theorie soelaas.

De praktijk kan echter wel eens anders zijn. Een van de grootste promotoren van Shiba Inu (SHIB) was het Canadese ‘Ask the doctor’. In een bizarre Twitter-uitbarsting keerde deze promotor zich tegen de munt en tegen de projectleider die onder het pseudoniem Shytoshi Kusama bekend is.

Deze sloeg keihard terug en beschuldigde de promotor ervan zelf een scam te zijn.

Inmiddels zijn alle Tweets van @askthedr waarin zelfs met een rechtszaak gedreigd werd verdwenen. Wel laat men in een neutraal crypto-overzicht zien geen SHIB meer te bezitten.

Getuige de felle reacties staat de Shiba Inu gemeenschap vooralsnog vierkant achter de munt. Voor grotere investeerders is zo’n moddergevecht echter geen goed teken.  Vooralsnog stijgt de munt met een koers van $ 0,00003597 0,53%.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen