Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto daalt verder: onzekerheid troef

Tech Robert Kroes 10 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer tijd voor de laatste lunch voor het weekend op de Europese financiële markten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Ook bekijken we waarom de prijzen dalen en welke onzekerheden er boven de markt hangen.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs daalt net als prijzen van top 25 crypto

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 42.948,34 ($ 48.532,61). Dit is 1,16% lager dan tijdens de lunch van gisteren en ook lager dan tijdens onze crypto update van gisterenmiddag.

Ook voor de prijzen van de top 25 crypto is het sentiment negatief. We zien afgezien van de stable coins alleen een kleine winst voor Tron (TRX) van 0,89%.  Bij de rode cijfers zijn enkele fikse verliezen te noteren. De grootste val is voor UniSwap (UNI), dat 7,03% verlies noteert. Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen analyseren.

Onzekerheid houdt koers Bitcoin in haar greep

Momenteel is de koers vooral afwachtend door aanhoudende onzekerheid. Het nieuws brengt informatie die beleggers zowel op korte als op lange termijn onzeker maken.

Volgt er vandaag een BTC ban in India?

Zo zien we dat er in India onzekerheid is over een in te voeren cryptowet die mogelijk de ban van commerciële cryptomunten zoals Bitcoin inhoudt. De concept-wetgeving is inmiddels afgewezen en men overlegt op dit moment over onduidelijkheden. Men verwacht later vandaag een definitieve beslissing en nieuw wetsvoorstel dat de minister van financiën zal toelichten. Een Bitcoin ban kan tot koersdaling leiden aangezien er in het land met meer dan 1 miljard inwoners groot marktpotentieel is.

Gaat het IMF zich met de Bitcoin bemoeien?

Het IMF zorgde vanmorgen voor meer onrust. Men ziet namelijk concrete bedreigingen voor het financieel stelsel in de huidige cryptomarkt. In een blog pleiten leden van het IMF dan ook voor een globale, uitgebreide, consistente en gecoördineerde regelgeving. Hiermee wordt een fundament van crypto (zo weinig mogelijk inmenging door autoriteiten) met voeten getreden en lijken er meer regels te komen. Ook dit schrikt beleggers af.

Wat gaat de Bitcoin in 2022 doen? Dit verwachten beleggers

De onzekerheid over de koers van de Bitcoin heeft inmiddels ook beleggers bereikt. Uit een wereldwijd onderzoek van Deutsche Bank onder cliënten blijkt dat de beleggers tot 35 jaar denken dat de koers van de Bitcoin sterk stijgt. De respondenten van 35 jaar en ouder houden juist rekening met een halvering van de waarde van de munt. Wij focussen ons voorlopig maar op de onzekerheid op korte termijn. Ondertussen blijven wij uiteraard verslag doen van de ontwikkelingen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Het zou dus een spannende middag kunnen worden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen