Crypto update: Herstel prijs BTC & crypto. 2022 een goed cryptojaar?

Tech Robert Kroes 9 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Uiteraard bekijken we ook vandaag de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. We bekijken waarom de Bitcoin prijs onder $ 50.000,- dook. Daarnaast kijken we vooruit naar 2022. Wordt dat een goed cryptojaar?

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live prijs Bitcoin en top 25 crypto herstellen

Op het moment van schrijven is de live Bitcoin prijs EUR 43.662,91 ($ 49.421,92). Dit is 0,60% hoger dan tijdens de Bitcoin update van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto stijgen. We zien momenteel vooral positieve cijfers. Grootste uitzondering op de regel is Polygon (MATIC), dat 4,80% van de winst van eerder deze week inlevert. De grootste stijger is Ripple (XRP), dat + 12,53% noteert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je uiteraard alle live cryptoprijzen bekijken.

Evergrande trekt Bitcoin onder $ 50.000,-

Zoals we bij de laatste crises al vaker zagen vertoont de Bitcoin correlatie met de aandelenmarkt als er ingrijpende gebeurtenissen plaatsvinden. Vandaag blijft de invloed beperkt. De koers daalde onder $ 50.000,- toen de financiële markten een tik kregen. Deze werd uitgedeeld toen het Chinese Evergrande onverwacht bekend maakte toch een betaling gemist te hebben. Waar we in andere markten behoorlijke verliezen zagen bleven de Bitcoin-beleggers kalm. Inmiddels vertoont de markt weer herstel.

Wordt 2022 een goed crypto jaar?

Inmiddels merken we dat men ook op de cryptomarkt langzaam de kerstboom optuigt en de champagne koud legt. We zien dan ook meer vooruitblikken naar komend jaar. Centrale vraag is natuurlijk of 2022 een goed jaar wordt voor crypto. Hier is wat onzekerheid over omdat we dit jaar (nog) geen bull run hebben gezien zoals in de vorige laatste kwartalen van het jaar na de halving. Aan de andere kant werd die bull run in 2017 gevolgd door een heuse cryptowinter…

Dat lijkt in 2022 niet te gebeuren. Er zijn namelijk diverse redenen om aan te nemen dat het een goed cryptojaar wordt. De bekende crypto-analist Lark Davis zet ze in een handig draadje onder elkaar.

Hij benoemt de volgende factoren:

  • SEC zal een spot Bitcoin ETF goedkeuren;
  • De trend van de bull run lijkt minder stijl maar wel langer, hij verwacht dus een bullish start van 2022;
  • In 2022 kunnen we Ethereum’s transitie van Proof of Work (POW) naar Proof of Stake (PoS) verwachten;
  • De concurrentie van Polkadot (DOT) en Cardano (ADA) met Ethereum (ETH) leidt tot productverbetering;
  • NFT markt groeit;
  • Gaming en Metaverse worden dé trends van 2022;
  • Institutionele beleggers blijven instromen.

Dit lijkt natuurlijk een mooi lijstje, maar er is wel wat op af te dingen. Zo is het nog allerminst zeker of de SEC een spot BTC ETF zal goedkeuren. Ook komt er in 2022 meer duidelijkheid over regelgeving en dat kan de markt beïnvloeden. Datzelfde geldt voor ontwikkelingen rondom inflatie, steunprogramma’s en Covid19. Daarnaast zijn er een aantal zaken al langer een trend, zoals gaming en de instroom van institutionele beleggers. Tot slot zijn de ontwikkelingen rondom Ethereum al langere tijd bekend en dus wellicht al ingeprijsd.

Tot slot komt ook Davis met een relativering. Hij verwacht dat de grote bull cycle die hij de komende tijd voorziet in 2022 zal eindigen. Of het een goed jaar wordt moeten we afwachten. Dat het een spannend jaar zal worden is nu al wel zeker. Ook het komende jaar kun je natuurlijk op ons rekenen!

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Het zou dus een spannende middag kunnen worden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen