Bitcoin update: Bitcoin & crypto daalt. Wat doet BTC nu? Craig Wright wint

Tech Robert Kroes 8 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels heb ik de griep gehad dus is het weer tijd om naar de live Bitcoin prijs en prijzen van top 25 crypto te kijken. Daarna bekijken we wat we van de Bitcoin kunnen verwachten. Ook bekijken we hoe ‘Faketoshi’ Craig Wright een bizarre rechtszaak wint.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs en prijzen crypto dalen verder

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 43.505,94 ($ 48.827,91). Dit is 4,17% lager dan gisteren rond deze tijd en ook fors lager dan afgelopen vrijdagmiddag.

De cryptocrash blijft ook huishouden bij de andere cryptomunten uit de top 25. We zien de prijzen van de belangrijkste crypto bijna zonder uitzondering fors dalen. Naast de stable coins zien we maar enkele positieve cijfers. ChainLink (LINK) presteert met +7,56% het beste. Bij de verliezers moet Terra (LUNA) het meeste inleveren. De munt verlies 9,49% in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

Wat kunnen we nu van Bitcoin verwachten?

Inmiddels duurt de meest recente cryptocrash al dagen. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de technische analyses. We zien dan ook een kenmerkend koersniveau. Vraag is hoe de grootste cryptomunt daarop reageert. Daarnaast is de vraag of er nog wel vertrouwen in de Bitcoin is. Ook daar geeft de markt een antwoord op.

BTC raakt 61,8% Fibonacci niveau, wat nu?

Inmiddels volgt de koers van de Bitcoin het patroon van de Fibonacci analyse. Daar zien we dat de munt de 61,8% lijn raakt. Nu de koers verder daalt ligt er een koers naar het 50% niveau voor de hand. Daarmee kunnen we een beweging verwachten naar een bodem van $ 47.210,- en herstel tot $ 51.955,-. Deze verwachting wordt versterkt nu de koers onder de $ 49.500,- komt en richting $ 48.000,- lijkt te gaan.

Houden beleggers vertrouwen in de Bitcoin?

De vraag is natuurlijk of beleggers met al deze correcties in plaats van de gedroomde bull-rally wel vertrouwen houden in de koers van de BTC. Als we de statistieken bekijken zien we dat de BTC sinds 19 oktober zo’n 7% marktaandeel verliest ten faveure van Ethereum (ETH) en Dogecoin (DOGE). Als we iets verder kijken zien we dat grote investeerders wel vertrouwen in de munt houden. Zo kocht de bezitter van de op drie na grootste wallet vanmorgen 2.0702 Bitcoin bij. Op het moment van de transactie was dit goed voor $ 137 miljoen.

Craig Wright wint rechtszaak, maar wat betekent dat?

Eerder deze maand berichtten we dat er in de rechtszaak tussen ‘Faketoshi’ en de erven Kleiman wellicht een ‘mistrail’ zou volgen omdat de jury verdeeld was. Deze vrees blijkt ongegrond, want de jury deed uitspraak en de rechter vanochtend ook. Hoewel de officiële publicatie van de uitspraak nog moet volgen weten we inmiddels dat de claim op de helft van de ‘Satoshi Bitcoins’ is afgewezen. Daarmee claimt Wright, zoals te verwachten, dat de rechter daarmee bevestigd dat ze hem als enige uitvinder van de Bitcoin ziet. Dit is echter onjuist, al was het maar omdat Wright nog nooit overtuigend heeft aangetoond dat hij de cryptomunten ook echt in bezit heeft.

Sterker nog, in de hoofdzaak was de overwinning van Wright, maar één van de andere eisen van de Kleiman-familie werd wel toegekend. Wright moet hen een schadevergoeding van zo’n $ 100 miljoen betalen wegens schending van auteursrecht. Daarmee lijkt het dus eerder dat de Kleiman-vertegenwoordiging de rechten op de Bitcoin-paper heeft. Iets zegt me dat Faketoshi dit boek in 2022 nog niet kan sluiten.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Het zou dus een spannende middag kunnen worden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen