Crypto lunch: prijs BTC en crypto stijgt. Mining gerucht, weekendrally?

Tech Robert Kroes 3 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd, dus wij serveren de laatste cryptolunch van deze week. We bekijken uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Ook bekijken we een apart mining-gerucht en blikken we vooruit met de weekendverwachting.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs stijgt, top 25 crypto positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 50.518,82 ($ 57.079,08). Dit is 1,40% hoger dan tijdens de cryptolunch van gisteren.

Ook het sentiment voor de top 25 cryptomunten is positief. We zien wel enkele dalingen, maar als we realiseren dat Avalanche (AVAX) met 5,70% het sterkste daalt is de schade te overzien. Het merendeel van de cryptomunten laat echter winst zien. Polygon (MATIC) noteert met 13,85% de meeste winst van de dag tot nu toe. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen bekijken.

De Bitcoin prijs verwachting voor het weekend

Inmiddels zijn de weekopties voor de Bitcoin vervallen. Om 10 uur Nederlandse tijd bedroeg de Bitcoin prijs EUR 50.021,- ($ 56.568,-). Zoals we gisteren verdienden de put (bear) opties daarmee $ 80 miljoen. Ook zien we momenteel dat de Bitcoin blijft schommelen tussen $ 55.000,- en $ 60.000,-. Als we daarbij optellen dat het handelsvolume ook stagneert lijkt er sprake van consolidatie. De verwachting is dan ook dat we een redelijk vlak weekend gaan zien voor de Bitcoin.

Op lange termijn blijft er overigens vertrouwen in de Bitcoin. Uit on-chain data blijkt namelijk dat de grootbezitters (de whales) hun BTC-bezit blijven uitbreiden.

De top 25 crypto schommelt in het weekend, maar Ethereum (ETH) wordt wellicht de uitzondering

We zien nog steeds redelijk veel correlatie tussen de Bitcoin en de top 25 cryptomunten. Met een vlakke verwachting voor de Bitcoin ligt het voor de hand dat ook de meeste cryptomunten vlak blijven, al zullen er altijd uitschieters zijn.

Een van de crypto die als uitschieter getipt wordt is Etthereum (ETH). Deze munt blijft namelijk consolideren boven het $ 4.450,- support niveau. Daarmee lijkt er groei mogelijk tot $ 4.620,-. Dit is het eerste serieuze weerstandsniveau en ligt op het 50% Fibonacci-niveau. Als deze weerstand niet gebroken wordt is er een verdere groei mogelijk richting de tweede weerstand op $ 4.705,- en een hele positieve markt kan de koers op korte termijn opstuwen naar $ 4.800,-.

Als de eerste weerstand wel een onneembaar obstakel blijkt volgt er een koersdaling. Gelukkig liggen er support-niveaus op $ 4.450,- en daarna op $ 4.320,- en $ 4.250,-. Daarmee lijkt de huidige Ethereum (ETH) prijs op $ 4.614,97 bij een winst van 2,17% een positieve start van het weekend in te luiden.

Bizar crypto mining gerucht

Tot slot delen we een pikant gerucht. Een insider in de crypto mining business weet namelijk te vertellen dat de Amerikaanse overheid actief is in mining van Bitcoin. In een interview met Anthony Pompliano voor de ‘Best Business Show‘ versprak Whit Gibbs zich.

Volgens Gibbs is de overheid al sinds 2013 bezig met BTC mining. Dit levert natuurlijk een aantal vragen op over het Amerikaanse cryptobezit en het doel van de beleggingen. Zoeken zij zo’n grote invloed op de Bitcoin dat zij de blockchain zouden kunnen beïnvloeden? Wat gebeurt er met eventuele winsten? Op dit moment is dat nog niet bekend, want toen Gibbs realiseerde dat hij zich versprak hield hij zich op de vlakte. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Het zou dus een spannende middag kunnen worden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen