Prijzen van BMW i5 gelekt: zo duur is de elektrische auto

Elektrische auto's Jeroen Kraak 23 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

BMW zet vol in op elektrische auto’s. Het volgende nieuwe model moet de BMW i5 Touring zijn. Hoewel de Duitse fabrikant er alles aan doet om zijn kaarten op de borst te houden, is de prijs nu al gelekt.

Hoewel de BMW i5 pas halverwege 2024 op de planning staat, zijn er al flink wat details over de elektrische auto uitgelekt. De nieuwste is misschien wel de pijnlijkste voor de autofabrikant, want de prijs ligt nu al op straat.

Onze vrienden van Autovisie hebben namelijk ontdekt dat een Nederlandse dealer de prijs van de BMW i5 Touring al op zijn site heeft staan. Hierdoor weten we al hoe duur de elektrische auto ongeveer gaat worden.

Zoveel kost de BMW i5 Touring

Toch moeten we nog wel een slag om de arm houden. Autovisie heeft BMW navraag gedaan over de prijs van de i5 Touring, maar de autobouwer kan nog niet bevestigen of de prijs daadwerkelijk klopt. Toch lijkt het wel een redelijke indicatie te geven.

Op de website van de BMW-dealer staat bij de i5 Touring een prijs van 79.999 euro. Dat is volgens Autovisie geen rare prijs, aangezien de Sedan-versie 77.575 euro kost.

Prijzen van BMW i5 gelekt: zo duur is de elektrische auto
Het uiterlijk van de touring is nog geheim. (Afbeelding: BMW)

De details van de elektrische auto

De afgelopen tijd lekten er al veel meer details over de nieuwe elektrische auto van BMW uit. Zo heeft het instapmodel, de eDrive40, 340 pk waarmee je van 0 naar 100 kilometer per uur gaat in 6,1 seconden.

De accu van dit model heeft een grootte van 81,2 kWh en dat is goed om zo’n 548 kilometer mee af te leggen.

Met de BMW i5 M60 xDrive Touring is er ook een duurder model. Deze heeft dezelfde accu, maar wel een extra elektromotor op de vooras. Hierdoor heeft deze auto 601 pk, wat je van 0 naar 100 kilometer brengt in 4,4 seconden en een topsnelheid brengt van 230 kilometer per uur. Dat extra vermogen gaat wel ten koste van de actieradius, want deze ligt op 498 kilometer.

Verder is het met beide modellen mogelijk om met 205 kW op te laden aan de snellader.

Zo veel geld kost het om een elektrische auto op te laden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen