Productiekosten smartphones stijgen fors door 5G chips

Tech Mark Hofman 29 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Op het gebied van innovatie op de smartphonemarkt heeft het jaar 2019 voldoende te bieden. Naast de opkomst van de opvouwbare smartphones zien we ook 5G steeds meer voet zetten in de markt. Al zorgt dit wel voor een aanzienlijke stijging in de productiekosten van smartphones. 

Productiekosten smartphones flink omhoog dankzij 5G

Dat 5G chips, die de ondersteuning met de verbinding mogelijk gaan maken voor smartphones, duurder worden dan 4G chips wisten we al. Het netwerk, en de ondersteuning ervan, zal in 2019 de eerste grote ontwikkelingen gaan ondervinden. Maar hoeveel hoger de productiekosten van smartphones zouden zijn wisten we voorheen nog niet. Dankzij JP Morgan hebben we nu een beter beeld.

In een recent artikel van The Korean Herald worden de verwachtingen van Morgan naar buiten gebracht. Deze verwachtingen zijn te vinden in een scriptie van The Institute for Information and Communication Technology Promotion dat gebaseerd is op de data van een Amerikaanse investeringsbank. De conclusie van dit verhaal is dat 5G chips voor smartphones bijna twee keer zo duur worden dan chips voor 4G. De productiekosten worden 1.85 keer duurder om precies te zijn.

Als we JP Morgan’s voorspelling mogen geloven krijgen de 5G chips een gemiddelde productieprijs van $85,40. Dit staat tegenover het prijskaartje van $59 voor een 4G chip. Een aanzienlijke prijsstijging die wij als consument waarschijnlijk ook gaan zien. Misschien nadelig als je dit zo voor de eerste keer leest, maar er staat uiteraard wel iets tegenover. Het 5G netwerk biedt bijvoorbeeld een veel snellere internetverbinding dan dat 4G dat doet.

En dat is volgens Morgan genoeg reden voor de markt om aan de haal te gaan met de chips. Volgens hem wordt de gehele industrie er beter van. Waar de chip-markt op dit moment goed is voor zo’n $540 miljoen dollar per jaar zal dit in 2020 aanzienlijk gestegen zijn. De markt zou dan goed moeten zijn voor 5,99 miljard dollar, waar het in 2021 goed moet zijn voor 14,1 miljard dollar.

Meer Tech?

Helemaal gek van Tech en niets willen missen? Dan is onze podcast WantKast zeker iets voor jou! Thomas en Mark bespreken elke week de meest recente ontwikkelingen, het grootste nieuws en ze delen hun ervaringen! Kortom: echt een podcast voor tech-liefhebbers zoals jij!

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen