Ilona Braam
Ilona Braam Games 27 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Zo deel je je PS4 games met je vrienden en andersom

Vroeger was het behoorlijk rechttoe rechtaan als je Playstation spelletjes wilde delen je vrienden. Doorgaans ging het namelijk om fysieke discs die makkelijk uitgewisseld konden worden. Tegenwoordig gebeurt er echter steeds meer digitaal en heb je een stuk vaker je games op je console gedownload. Toch kun je ook je digitale games delen en dit is hoe je dat doet met je PS4. 

PS4 account activeren

Om je bibliotheek aan games met een vriend te delen, ga je aan de slag op zijn of haar PS4. Ga als eerste naar de settings in het hoofdmenu. Als je een DualShock 4 hebt, kun je hiervoor op de PS knop drukken om naar je dashboard te gaan, waar je vervolgens het Settings menu vindt. Vervolgens kies je voor “Account Management” en ga je daarna voor “Activate as Your Primary PS4”. Kies daar voor “Activate” en als het goed is zijn al je games nu ook beschikbaar op de console van je vriend. De games moeten natuurlijk wel eerst nog gedownload worden om ze te kunnen spelen. Je vriend kan overigens gewoon via zijn eigen account spelen en heeft natuurlijk ook nog steeds toegang tot zijn eigen games.

PS4

Pas op

Om de games van je vriend op je eigen PS4 te spelen, herhaal je het proces maar dan natuurlijk andersom. We raden wel aan om dit alleen te doen met een vriend die je echt vertrouwt. Overigens kun je je account info aan meerdere mensen geven, maar het proces dat we boven hebben beschreven, kun je alleen met één vriend uitvoeren. Als je het voor meer vrienden doet, kan het dat je account geblokkeerd wordt. Mocht je vriend op een gegeven moment vervelend worden, kun je op afstand via de PlayStation account management tool zijn console deactiveren als de primaire console voor je account. Dat kun je echter maar één keer per half jaar doen.

Nu je weet hoe je de games van je vrienden ook op je eigen console kunt spelen, is het misschien een idee om je vrienden te motiveren bepaalde games te kopen, die nog even niet in je budget passen. Denk bijvoorbeeld aan Devil May Cry 5 die volgende maand een nieuwe PS4 demo krijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Digital Trends

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!