PS4 verkopen? Hier moet je op letten

Games Jelle van Es 19 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

We kunnen het ons bijna niet voorstellen: je bent via Google hier binnengekomen op de zoekterm PS4 verkopen. Of via de hoofdpagina of via social media. Hoe dan ook, je hebt interesse om je PlayStation 4 in de verkoop zetten. Misschien dat je wel een upgrade wil maken naar de PS4 Pro, omdat je een gloednieuwe 4K-tv hebt gekocht. Of omdat je misschien helemaal klaar bent met FIFA 18. Hoe dan ook, er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je je PS4 gaat verkopen.

PS4 Verkopen: sla je oude gegevens op

Stel dat je je PlayStation 4 verkoopt omdat er een PS4 Pro komt. Dan kun je op dat nieuwe device alles schoon gaan downloaden. Maar je kunt er ook voor kiezen om je gegevens op te slaan op een USB-device. Daarvoor ga je naar Settings, vervolgens naar System, daar kies je Back Up and Restore en tot slot Back Up PS4. Op die manier kun je op je schone device gelijk goed gaan beginnen.

PS4 verkopen

 

PS4 Verkopen: Deactiveer als Primary

Waarschijnlijk heb je ten tijde van alles instellen op je huidige PS4 dat systeem als je Primary PS4 geselecteerd. Op die manier kun je gedownloade games op die console ook op andere accounts spelen of spelen wanneer je PlayStation 4 offline is. Het is belangrijk dat je dit uitzet. Ga hiervoor andermaal naar Settings, kies vervolgens Account Management en selecteer daar de optie Activate as your Primary PS4. Dat moet je dan deactiveren.

 

PS4 verkopen

PS4 verkopen: Wis alle inhoud

Mocht je deze stappen gedaan hebben, dan is het tijd om al je gegevens te wissen en de PlayStation 4 terug te zetten naar zijn fabrieksinstellingen. Andermaal ga je naar Settings. Vervolgens kies je onderaan Initialization. Daarna kies je voor de optie Initialize PS4 en kies je tot slot de optie Full.

 

PS4 verkopen

Gefeliciteerd, je PlayStation 4 is nu klaar om te verkopen. Nu nog een lapje er overheen en klaar om foto’s te maken en op Marktplaats te gooien. Hopelijk wil de koper de PS4 niet eerst aan het werk zien, want dan moet je alles weer gaan instellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen