Jelle van Es
Jelle van Es Games 13 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe PS5 update geeft je de oplossing voor het grootste probleem

De PlayStation 5 is een heerlijke spelcomputer, die als je hem hebt, garant staat voor velen uren speelplezier. Toch kent de PS5 een aantal nadelen, waarvan één nu wordt opgelost.

De PS5 heeft namelijk een zeer snelle, maar qua ruimte beperkte hardeschijf. Als gevolg daarvan kun je niet heel erg veel games op de spelcomputer tegelijkertijd geïnstalleerd kunnen hebben. De nieuwe update weet dat probleem op te lossen.

PS5 Update lost belangrijk probleem op

Want met de eerste grote PS5 update, die vanaf morgen beschikbaar is, krijg je de mogelijkheid om je games op een externe hardeschijf op te slaan. Dus als je nog ergens een hardeschijf met een USB-aansluiting hebt, dan kun je die nu aan de spelcomputer hangen en daar je games naar toe kopiëren. Het is overigens niet mogelijk om de games vanaf de externe hardeschijf te spelen. Dus als je een bepaalde game wilt gaan spelen, dan is het wel even zaak om die game weer terug te zetten naar de hardeschijf van de spelcomputer. Volgens Sony is dit echter wel een stuk sneller dan wanneer je de game opnieuw moet installeren en downloaden. Het is nu vaak een kwestie van minuten in plaats van dat je een uur op een download wacht. En dat is al een grote stap vooruit.

PS5 opslag
Zo kopieer je je game naar de hardeschijf (Afbeelding: Sony)

Dit is de belangrijkste toevoeging die de nieuwe PS5 update kent, maar zeker niet de enige. Op het blog van Sony vind je alle veranderingen die worden doorgevoerd. Zo komt er Cross-generation Share Play, wanneer je je game met vrienden op de PlayStation 4 wilt delen. Verder geeft de update je diverse mogelijkheden om te bepalen hoe je je downloads wil beheren of hoe je chat met andere spelers.

PlayStation App krijgt een update

Tot slot heeft Sony bekendgemaakt dat de PlayStation App een update heeft gekregen, waardoor het makkelijker is om vanaf een afstand verbinding te maken met je PS5. Zo krijg je bijvoorbeeld een update wanneer een vriend online is en kun je binnenkort vanuit de app een multiplayer sessie gaan joinen.

De vijf mooiste games om nu op de PlayStation 5 te spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!