Gek op puzzelen? Dit zijn de 5 beste Android-games voor jou!

Games Sam Dille 6 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

Vroeger konden bedrijven makkelijk scoren met online games. Met een goed idee kon je al snel groot worden. Met de jaren is het genre daarom steeds groter geworden. Overal waar je nu online kijkt, vind je aanbiedingen voor puzzelspellen. Met dit grote aanbod is het soms lastig om een keuze te maken. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. Wij hebben de pareltjes die je op een Android-toestel kunt spelen voor je op een rijtje gezet.

Android biedt veel extreem goede puzzelspellen aan. Zowel de graphics als de gameplay zijn van hoge kwaliteit. De games die je vindt in de PlayStore zijn niet langer simpel en minimalistisch. De spellen van vandaag zitten juist vol met complexe puzzels, creatieve verhalen en verrassende graphics. Deze vijf titels moet je gecheckt hebben als puzzel-liefhebber.

De beste Android-puzzelgames van dit moment

De spellen in dit rijtje zijn van hoogwaardige kwaliteit en uitvoerig getest door experts. Bij een topkwaliteit horen af en toe extra kosten. Daarom zijn niet alle games in dit rijtje gratis. Houd hier rekening mee tijdens het lezen.

1. De puzzelgames van Amanita Design

Amanita Design is een Tsjechische gameontwikkelaar. Het bedrijf heeft Google Play voorzien van een aantal hoogwaardige puzzelspellen: Samorost 3, Botanicula, Chuchel en de populaire klassieker Machinarium. Alle spellen zitten boordevol leuke puzzels in een bijzondere stijl. Amanita Design weet jouw Android-smartphone te veranderen in een fantasiewereld waarin je op zoek gaat naar aanwijzingen en oplossingen. Elk spel heeft een eigen verhaal, maar je kunt er ook voor kiezen om vrij te spelen. Samorost 3 en Machinarium koop je in de Playstore voor 5,99 euro. Botanicula en Chucel zijn iets goedkoper. Deze spellen heb je al voor 4,99 euro. Nadat je de games heb gekocht heb je geen verdere in-app aankopen.

2. Baba is you

Baba is You is een van de interessantste puzzelspellen op Android. De graphics zijn niet moeders mooiste, maar de low-fi stijl geeft je de mogelijkheid tot allerlei verschillende features. Je kunt bijvoorbeeld zelf de regels van het spel veranderen door programmeerblokken te verplaatsen. Het verplaatsen van die blokken heeft weer gevolgen voor de puzzel, waardoor je na elke actie goed moet reageren. Elke verandering die je maakt heeft invloed op de puzzel, waardoor je elke keer weer voor grote verrassingen zult staan. Je kan de game aanschaffen in de PlayStore voor 7,99 euro.

Baba is You (Afbeelding: Hempuli)

3. Horror op Android met Blue Wizard Digital

Blue Wizard Digital ontwikkelt games voor mensen met een sterke maag. De game-ontwikkelaar maakt horrorspellen die niets aan de verbeelding overlaten. Het bedrijf heeft twee uitstekende puzzelspellen op de markt gebracht voor Android-gebruikers. De eerste is Slayaway Camp. In dit spel speel je een seriemoordenaar. Je bent op de vlucht voor de politie terwijl je ondertussen een aantal mensen bruut vermoordt. De tweede game is Friday The 13th. Het puzzelspel is soortgelijk aan zijn voorganger, maar met meer levels en spelmogelijkheden. Beide games kun je gratis downloaden in de PlayStore.

4. The Eyes of Ara

The Eyes of Ara is een van de nieuwere Android-games in deze lijst. In de game verken je een digitale wereld en ga je op zoek naar aanwijzingen, geheimen en verhaalfragmenten. Je speelt de game in een 3D-omgeving met verrassende graphics. De besturing van de game is op sommige momenten een beetje slordig, maar de talloze game-opties maken dit helemaal goed. Je kan de game spelen voor 4,99 euro.

5. Faraway 3: Arctic Escape

Faraway 3: Arctic Escape is een puzzelgame uit 2018. Het spel biedt ontzettend veel puzzels en gamemogelijkheden. Tijdens het spelen heb je verschillende boards die allemaal opgelost moeten worden. De Android-game heeft 18 levels met verschillende puzzels, die samen een verhaallijn vormen. Aan de titel kun je natuurlijk zien dat het spel twee voorgangers heeft. Hoewel de vorige twee edities prima zijn, springt deze er voor ons uit. Dit komt door de extreem verbeterde gameplay en de verrassende graphics. Faraway 3 heeft negen gratis levels als je hem downloadt in de PlayStore. Wil je toegang tot de hele game, dan kost dit 3,60 euro.

Gamen met een Android-controller?

De games in dit rijtje kun je prima spelen met de hand. Toch kan het geen kwaad om eens na te denken over een Android gamecontroller. Sommige spellen kun je namelijk een stuk beter spelen met controller. In dit artikel laten we je zien welke Android-controllers op dit moment je beste opties zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen