Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 23 feb 2021

Rainbow Six Siege Year 6: Alles dat je moet weten

Rainbow Six Siege bestaat inmiddels al weer wat jaren. Na een ietwat rommelige lancering is het uitgegroeid tot één van de beste en meest interessante esport-games. Maar ook wanneer je gewoon met vrienden wil losgaan is het een topper. En binnenkort kun je aan de slag met de Year 6-content.

Rainbow Six Siege Year 6 is gisteren uit de doeken gedaan. Voordat die onthulling werd gedaan, kreeg ik alvast de mogelijkheid om met de nieuwe content aan de slag te gaan en een voorproefje op wat er dit seizoen op ons staat te wachten. En dat zet ik graag in dit handige overzicht op een rij.

Rainbow Six Siege Year 6 laat de Year Pass achter zich

De belangrijkste vernieuwing die Rainbow Six Siege Year 6 met zich mee brengt is dat de Year Pass wordt gedropt. Daarmee kon je gelijk de nieuwe operators vrij kopen wanneer ze zouden verschijnen. In plaats daarvan loopt alles nu via de Battle Pass. Met zo’n Battle Pass in je bezit kun je de nieuwe operators vrijspelen en kun je tijdens het seizoen nog verschillende visuele upgrades en andere geinigheden scoren. Mocht je dat niet willen, dan is het mogelijk om zo’n twee weken na de release de nieuwe operator vrij te kopen voor 25.000 Renown of 600 Rainbow Six Credits. De eerste verdien je in de game, de tweede koop je met echt geld.

Vier seizoenen

Rainbow Six Siege Year 6 bestaat uit vier seizoenen. Elk seizoen brengt een nieuwe operator (in het vorige seizoen waren het telkens twee, één voor de aanvallende en één voor de verdedigende partij) en een remaster van een bestaande map. Ook zullen er in de nieuwe seizoenen updates in de gameplay worden verwerkt en meer kleinigheden. De onderstaande afbeelding laat alvast zien wat er op de planning staat.

Rainbow Six Siege Year 6
Rainbow Six Siege Year 6 Road Map (Afbeelding: Ubisoft)

Crimson Heist is de eerste update in Rainbow Six Siege Year 6

De eerste update is Crimson Heist en is nu beschikbaar op de testservers. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de nieuwe update op 16 maart voor alle spelers beschikbaar is, maar dat hangt dus een beetje af van hoe de ervaringen op de servers zijn. De nieuwe update brengt een nieuwe Operator en de remake van een bestaande map. Dat zetten we graag hieronder uiteen.

Flores als Operator

Flores is de nieuwe Operator die in Rainbow Six Siege Year 6 wordt geïntroduceerd. De Argentijnse aanvaller beschikt over een RCE – Ratero Charge. Het is een apparaat die je op de grond zet en dan een paar seconden kan rondrijden terwijl je hem bestuurt. Daarbij kun je niet remmen, enkel gas geven. Daarmee kun je dus naar punten toe rijden en vervolgens het explosief af laten gaan. Daarmee is het mogelijk om wat schade aan de tegenstander uit te delen, maar het is vooral een handige gadget om andere gadgets te vernielen en zo je team een klein voordeel te geven. Wanneer je het apparaat wil laten exploderen, dan activeer je dat. Op dat moment kan het wagentje niet meer kapot worden geschoten, maar duurt het wel een paar seconden voordat het explosief afgaat. Als verdediger is het dan mogelijk om afstand op te zoeken. Maak kennis met hem in de onderstaande trailer.

Border als aangepaste map in Rainbow Six Siege

Naast een nieuwe Operator krijgen we in dit eerste seizoen van Rainbow Six Siege Year 6 ook te maken met een remake van een bestaande map. Het gaat om Border, die over het algemeen wat lichter is geworden ten opzichte van hoe het was en aan de binnenkant zijn kamers aangepakt. Het zijn subtiele veranderingen, die er voor moeten zorgen dat de balans net even wat beter is.

De map Border wordt aangepast (Afbeelding: Ubisoft)

Actief blijven wanneer je bent afgeknald

Ik ben zeker geen goede speler in Rainbow Six Siege en meestal ben ik dan ook één van de eerste spelers die er aan gaat. Dan zit er vaak niks anders op dan te wachten. Maar later in dit zesde seizoen komt er een update, waardoor je als dode speler meer mogelijkheden hebt om camera’s te besturen en met gadgets rond te gaan. Op die manier kun je al dode speler net wat meer onderdeel zijn van het teamsucces.

Streamer mode

Wat wel gelijk geïntroduceerd wordt in de release van Crimson Heist in Rainbow Six Siege Year 6 is de zogenaamde streamer mode. Daarmee kun je als streamer je in-game naam en de namen van andere verhullen. Op die manier is de kans kleiner dat mensen die via de stream zitten te kijken bij jou in het potje kunnen komen en jou zo afmaken, omdat ze op de stream zien waar je bent. Ook kun je in de stream een vertraging zetten, waardoor eventuele stream snipers geen directe feed krijgen van wat je doet.

Rainbow Six Siege esports is een feest om mee te maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rainbow Six Siege Year 6: Alles dat je moet weten
Sluiten