Nintendo verwacht een record aan Nintendo Switch-verkopen

Games Jelle van Es 15 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Sinds de lancering is de Nintendo Switch een zeer populaire spelcomputer gebleken, met inmiddels genoeg leuke games. Dit financiele jaar, dat afloopt op 31 maart 2021 was zodoende andermaal succesvol. Maar volgend jaar wil Nintendo er nog een schepje boven op doen.

Dat blijkt uit wat Nintendo doorgegeven zou hebben aan zijn partners en leveranciers en is opgepakt door Bloomberg. De nieuwe Nintendo Switch Pro zou daar een steentje aan bijdragen.

Nintendo Switch op zoek naar recordjaar

En met die verwachting gaat Nintendo eigenlijk in tegen wat investeerders verwachten. Die voorspellen namelijk een daling in de verkoopcijfers. Wat ons een beetje apart lijkt, aangezien we nog altijd in de nasleep van een lockdown zitten en gaming heeft laten zien dat je daarmee heel goed de tijd kan doden. Ook zal het Nintendo helpen dat er een aantal grote releases in het nieuwe jaar gepland staan. Denk daarbij aan The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 en een aantal remakes. In totaal zouden er volgend jaar 250 miljoen games worden verkocht. Dit jaar zijn dat er zo’n 205 miljoen.

Nintendo zelf heeft niet gereageerd op het bericht van Bloomberg en doet zodoende ook geen officiële uitspraak. Maar volgens meerdere anonieme bronnen zou dit wel spelen. En dan kom je dus ook weer bij het verhaal van de Nintendo Switch Pro. Dit nieuwe model zou in de zomer in productie gaan en dan dit najaar moeten verschijnen. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van een OLED-scherm, die net wat groter is. Wanneer je de spelcomputer in een docked-modus plaatst, dan wordt er gebruik gemaakt van een 4K-resolutie.

Rustig begin

Ondanks dat Nintendo grote verwachtingen heeft voor de Nintendo Switch in het aankomende jaar, zal de start minder voortvarend zijn. Vorig jaar begon met de release van Animal Crossing: New Horizons. Dit jaar krijg je met Monster Hunter Rise ook een grote titel, maar de verwachting is dat die niet zo goed gaat verkopen. Wel heb je het voordeel dat de spelcomputer genoeg voorraad heeft, zodat je als nieuwkomer gewoon een spelcomputer kunt kopen, in plaats van dat ze overal zijn uitverkocht.

Monster Hunter Rise krijgt een nieuwe demo op de Nintendo Switch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen