Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 3 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Westworld-maker doet boekje open over mysterieuze film Reminiscence

Warner Bros. toont de eerste trailer van Reminiscence. De film komt van de makers van Westworld en heeft een ware sterrencast.

Reminiscence is een van de grootste films die deze zomer uitkomt. De film is afkomstig van Lisa Joy die een van de bedenkers is van de hitserie Westworld. Rollen zijn er voor andere andere Hugh Jackman, Rebecca Ferguson, Thandiwe Newton en Daniel Wu.

Streaming-oorlog: Netflix-killer HBO Max heeft plannen voor Europa

Reminiscence komt naar de bioscoop

Reminiscence speelt zich af in de nabije toekomst in een Miami waarbij de straten onder water staan vanwege klimaatverandering. Jackman speelt in deze setting privédetective Nick Bannister. Hij kan klanten hun vergeten herinneringen uit het verleden opnieuw tonen doormiddel van een speciale machine. Deze heeft hij overgehouden aan een oorlog waarin hij werkte als ondervrager.

Zijn leven verandert voorgoed wanneer hij Mae als klant krijgt. Hij ontwikkelt een obsessie voor haar als zij ineens uit zijn leven verdwijnt. Als hij naar haar op zoek gaat ontdekt hij een gewelddadige samenzwering en moet hij gaan kiezen: tot hoever is hij bereidt om zich vast te houden aan haar, diegene waarvan hij houdt.

Reminiscence
De bijzondere wereld van Reminiscence. (Afbeelding: Warner Bros.)

Bekende namen

Joy heeft voor het maken van de film verschillende namen van voor én achter de schermen van Westworld meegenomen. De bekendste is Thandiwe Newton. “We zijn als een grote familie in Westworld en hadden het ook over deze film. Toen ik Thandiwe vroeg voor de nieuwe productie overtuigde ze mij meteen.”

Voor de rol van Bannister kwam ze terecht bij Hugh Jackman. “Ik wilde deze film alleen doen als ik met Hugh kon samenwerken. Hij heeft alles wat ik in dit hoofdpersonage zoek. Hij heeft een stoere uitstraling, maar kan tegelijkertijd zijn gevoelige kant tonen.”

Reminiscence Hugh Jackman Rebecca Ferguson
Rebecca Ferguson en Hugh Jackman in Reminiscence (Afbeelding: Warner Bros.)

Jackman is maar al te blij met de rol. “Ik voel me vereerd dat Lisa meteen aan mij dacht. Ik wil nu wel een rol Westworld want ik ben een echte fan,” grapt hij. “Nick is een gebroken man met een redelijk stoer uiterlijk. Zijn werk als ondervrager in de oorlog heeft hem doen terugtrekken uit de samenleving en wantrouwend tegenover de wereld gemaakt.”

Een perfect moment

Reminiscence komt volgens Lisa Joy op een perfect moment uit. “Met corona zijn we meer dan ooit bezig met onze herinneringen, maar hoeveel zin heeft het om te lang achteruit te blijven kijken? De toekomst is het hier en nu en niet iets wat ver weg is. Dat wil ik ook in mijn film laten zien.” 

We moeten nog wel even wachten op Reminiscence. De film is vanaf 20 augustus te zien in de bioscoop. In de tussentijd kun je nog genieten van andere Warner Bros-titels op het witte doek!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!