Samsung onthult strakke Macbook-kloon met opmerkelijke processor

Tablets, Laptops & Computers Jeroen Kraak 3 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Apple bewijst dat je tegenwoordig geen laptop meer nodig hebt met een Intel- of AMD-processor. Samsung doet nu hetzelfde.

Jarenlang had je twee keuzes bij laptops: je kiest een AMD-processor of je gaat voor Intel, ongeacht alle merken. Met de M1-chip laat Apple zien dat het anders kan. Nu volgt ook Samsung met een laptop dat qua uiterlijk wel heel veel wegheeft van een Macbook Pro.

een Snapdragon-processor in de Samsung Galaxy Book Go

Samsung brengt twee laptops uit met een Snapdragon-processor meldt het op zijn site. Deze wordt gemaakt door chipmaker Qualcomm, waardoor er nu dus nog meer keuze is. Het gaat om de Samsung Galaxy Book Go en de Galaxy Book Go 5G.

De Samsung Galaxy Book Go krijgt de Qualcomm Snapdragon 7c Gen 2 processor aan de binnenkant. Die is goed voor een snelheid van 2,44 Ghz. Dit model laptop komt zowel in een 4G-variant als eentje met alleen Wi-Fi. De 5G-variant krijgt met de Snapdragon 8cx Gen 2 een krachtigere processor.

Natuurlijk zijn er ook overeenkomsten tussen de twee laptops. Bij beiden is er keuze tussen 4 of 8 GB LPDDR4X RAM en tot 128 GB eUFS opslag. Ook is er Bluetooth 5.0, Wi-Fi 5-ondersteuning en zijn er Dolby Atmos-speakers aanwezig.

Samsung Galaxy Book
De onderkant lijkt wel erg veel op een Macbook Pro (Afbeelding: Samsung)

Een Macbook-cloon?

Aan de buitenkant kiest Samsung voor een minimalistisch design wat wel wat wegheeft van een Macbook Pro. De buitenkant is gemaakt van metaal en weegt maar 1,38 kilo (0,01 kilo minder dan de Macbook Pro). De dikte is maximaal 14,9 millimeter. Het scherm van beide modellen is een 14-inch Full HD TFT met aan de voorkant een 720p webcam. Die doet natuurlijk wel onder ten opzichte van de Macbook (Pro).

De nieuwe Samsung Galaxy Book Go heeft volgens het bedrijf een accu die op een volle lading 18 uur meegaat. Bij de laptop levert Samsung een 25W fast-charging USB C-lader. Ook is er een micro SD-kaar-lezer een plaats waar je de nano-SIM kan insteken voor een 4G of 5G verbinding.

Samsung introduceert gloednieuwe Galaxy Tab S7 FE en Tab A7 Lite

Niet duur

De nieuwe modellen zijn niet zo duur als de M1 Macbooks van Apple, wat logisch is gezien de specs. De Samsung Galaxy Book is al verkrijgbaar vanaf 349 dollar. Het model komt sowieso naar Duitsland, maar het is de vraag of die ook naar Nederland komt. De duurdere 5G-variant komt in de herfst en heeft nog geen prijs meegekregen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen