Samsung introduceert gloednieuwe Galaxy Tab S7 FE en Tab A7 Lite

Tablets, Laptops & Computers Mark Hofman 27 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Samsung bestormt de tabletmarkt met twee gloednieuwe modellen, zo maakt het bedrijf zojuist bekend door middel van een persbericht. De Galaxy Tab S7 FE en Tab A7 Lite zijn officieel een feit.

De nieuwe Galaxy Tab S7 FE is vanaf 18 juni te koop vanaf €649. De Galaxy Tab A7 Lite is vanaf dezelfde datum beschikbaar voor de minimale prijs van €169. Maar wat hebben beide modellen te bieden?

Samsung introduceert twee gloednieuwe tablets

Met de twee nieuwe tablets lijkt Samsung de tabletmarkt, die al jaren gedomineerd wordt door Apple, op te willen schudden. Het bedrijf introduceert met de Galaxy Tab S7 FE een uitstekende concurrent voor de populaire iPad Air (2020). Het tweede model, de Galaxy Tab A7 Lite, biedt een uitstekend alternatief voor mensen met een kleiner budget.

Wat haal je precies in huis met de nieuwe modellen? We zetten het voor je op een rijtje!

Galaxy Tab S7 FE

Samsung wil met de Galaxy Tab S7 FE een betaalbare tablet bieden met hoogstaande functionaliteiten. Zo is het apparaat voorzien van een 12.4-inch WQXGA beeldscherm (2560×1600),  minimaal 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslagcapaciteit. Wat betreft die laatste twee is het ook mogelijk om de Samsung tablet een upgrade te geven. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor 6GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslagcapaciteit. Beide modellen bieden overigens wel ondersteuning voor een microSD-kaartje, waarmee de opslag tot wel 1TB opgewaardeerd kan worden.

Onder de motorkap treffen we overigens ook een 10.090mAh batterij aan die je vervolgens met een vermogen van 45W op kunt laden. Wat betreft dat laatste is het goed om te weten dat Samsung je alleen de ondersteuning biedt, want de snellader wordt niet meegeleverd met de tablet. Je zal deze zelf dus apart aan moeten schaffen.

Verder is de Samsung Galaxy Tab S7 FE voorzien van een 5 megapixel selfiecamera, een 8 megapixel hoofdcamera en beschikt hij over 5G-ondersteuning.

Samsung Galaxy Tab S7 FE
Het beeldscherm van de Galaxy Tab S7 FE (Afbeelding: Samsung)

Galaxy Tab A7 Lite

De Samsung Galaxy Tab A7 Lite is een uiterst betaalbare tablet die consumenten met een kleiner budget moet kunnen voorzien. Ondanks het kleine prijskaartje heeft het apparaat wel voldoende te bieden. Zo is hij bijvoorbeeld voorzien van een 8.7-inch WXGA+ beeldscherm met een resolutie van 1340×800. Er is echter wel slechts één samenstelling beschikbaar. De Samsung tablet wordt geleverd met 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Ook bij dit model is die laatste uit te breiden tot 1TB.

Verder is de Samsung Galaxy Tab A7 Lite voorzien van een 5100mAh batterij met de mogelijkheid tot 15W snelladen. Ook deze oplader moet apart aangeschaft worden. Verder beschik je over een 2 megapixel selfiecamera, een 8 megapixel hoofdcamera en is het mogelijk om je simkaart in de tablet te stoppen voor een 4G-verbinding.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite
De nieuwe A7 Lite (Afbeelding: Samsung)

Nieuwe Samsung tablets: prijzen en beschikbaarheid

Zoals gezegd zijn beide Samsung tablets vanaf 18 juni 2021 beschikbaar. De Galaxy Tab S7 FE verschijnt in de kleuren Mystic Black, Mystic Green, Mystic Silver en Mystic Pink. De adviesprijs voor dit model is €649.

Samsung toont indrukwekkendste opvouwbare smartphone tot nu toe

Ga je voor de Galaxy Tab A7 Lite dan biedt Samsung je de kleuren grijs en zilver aan. Deze tablet is te koop voor de adviesprijs van €169.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen