Review: 5 redenen om de OPPO Reno (niet) te kopen

Tech Mark Hofman 23 mei 2019
Leestijd: 5 minuten

OPPO heeft zichzelf de afgelopen jaren steeds meer op de kaart gezet, zeker in Nederland. Het merk is druk bezig om voet te zetten in ons land en krijgt dus ook hier steeds meer naamsbekendheid. Iets dat we vooral zagen tijdens de aankondiging van de nieuwe OPPO Reno. Het toestel heeft wel degelijk veel nieuwe features en specificaties, maar is hij ook het kopen waard?

In deze review geven we je vijf redenen om de nieuwe OPPO Reno wel of niet te kopen. Er zitten uiteraard grote pluspunten aan het toestel, maar helaas ook wat minpunten. Wat moet je weten over het toestel en waarom moet je hem wel of niet hebben? Het antwoord vind je hieronder!

OPPO Reno kopen: all-screen design

De OPPO Reno hanteert een zogeheten all-screen design en dat doet het eigenlijk best wel goed. Sinds de introductie van de notch proberen producenten er al vanaf te komen en het lijkt OPPO daadwerkelijk gelukt te zijn. De producent maakt gebruik van een pop-up camera (daar later meer over) in de Reno, waardoor de hole-punch of notch in het scherm overbodig wordt. En daar worden we stiekem heel erg vrolijk van.

Naar ons idee heeft OPPO het uitstekend gedaan bij deze variant. De uitschuifbare camera stoort alles behalve en het volledige scherm is lekker. Wat wel opvallend is, is het feit dat de schermranden iets dikker ogen dan bij concurrerende smartphones. Maar daarvoor krijg je een all-screen design voor terug. Wie dus optimaal gebruik wil maken van zijn display, kan fantastisch uit de voeten met deze smartphone.

OPPO RENO (niet) kopen

OPPO Reno kopen: unieke pop-up camera

Zoals ik hierboven al vermeldde beschikt de Reno over een unieke pop-up camera. OPPO hanteerde dit mechanisme eerder al met de Find X, maar doet het nu op compleet andere wijze. De camera is schuin en “popt” als het ware echt uit je toestel. De vorige variant schoof de achterkant als het ware een stukje omhoog. Deze nieuwe variant ziet er niet alleen heel strak uit, maar werkt ook zeker fijn. Is de selfie-camera iets te groot naar ons idee? Ja, zeker wanneer je deze vergelijkt met de nieuwe OnePlus 7 Pro. Maar dat toestel is zo’n €200 duurder en is dus geen eerlijke vergelijking te noemen.

Als we ons richten op de kwaliteit van de camera’s, zitten we eigenlijk best goed. De Reno heeft aan de achterkant een dual-camerasysteem met een 48 megapixel en een 5 megapixel camera. Het systeem zorgt voor goede kwaliteit foto’s, al had ik wel het gevoel dat de foto’s iets donkerder uitvielen dan nodig was.

Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik echt verrast ben door de kwaliteit van de selfie-camera. Iets dat Oppo duidelijk beter voor elkaar heeft dan OnePlus (en hun nieuwe OnePlus 7 Pro). Naast het feit dat deze 16 megapixel camera op een unieke manier naar buiten komt zetten, maakt het ook wel degelijke hele goede selfies. Sterker nog: ik word er oprecht vrolijk van (helaas niet knapper). Of het nu gaat om de helderheid, de scherpte of de kleuren: het doet z’n werk echt heel erg goed!

OPPO RENO Review

OPPO Reno kopen: het uiterlijk van Android

Er zijn heel veel mensen die er bij de OPPO Reno over vallen, maar het jasje dat over Android gegoten is bevalt me heel goed. OPPO heeft ervoor gekozen om een compleet eigen design te geven aan het besturingssysteem, dat vooral terug te zien is in het navigatiemenu die je van bovenaf naar beneden trekt. Of het nu ligt aan de kleuren die gebruikt zijn, de knoppen of het totaalplaatje: wat mij betreft zit het heerlijk in elkaar.

Maar ik denk wel dat dit een kwestie van smaak is. Mensen die gek zijn op de stijl van Samsung of Huawei halen hier geen voldoening uit, dat weet ik bijna wel zeker. Maar het is wel degelijk tof! Het is echt iets anders, maar wat mij betreft wel zeker een pluspunt te noemen. Uiteraard blijft stock-Android altijd nog het lekkerste om mee te werken, dat mag duidelijk zijn.

OPPO Reno kopen: de headphone jack!

Het voelt een beetje suf om dit als pluspunt te noemen bij een toestel als de OPPO Reno, maar ik doe het wel degelijk. De producent heeft de headphone jack behouden in een smartphone die zich toch wel richt op innovatie en ontwikkeling. Wat dat betreft is dit wel degelijk een pluspunt.

Anno 2019 is het hebben van een headphone jack sneller een unieke feature dan de orde van de dag. En dat is bij de Oppo Reno niet anders. Het is tof om te zien dat er, in combinatie met een pop-up camera en een all-screen design, nog steeds gedacht wordt aan deze aansluiting.

Chapeau OPPO!

OPPO RENO (niet) kopen

OPPO Reno niet kopen: “net niet helemaal”

De OPPO Reno is een fantastisch lekkere telefoon die je voor de prijs van €499 in huis hebt. Goede deal? Dat is het zeker, maar er mist wel degelijk iets. De Reno is een heerlijke telefoon met een aantal toffe specificaties, maar ik krijg het er persoonlijk niet heel erg warm van. Of dat nu komt door het scherm (dat toch wel voorzien is van aardige schermranden), het gebrek aan hele unieke features of de manier waarop de telefoon aanvoelt: ik voel hem net niet helemaal.

Begrijp me niet verkeerd als ik zeg dat de Reno zijn geld echt meer dan prima waard is, maar op dit moment heb je voor een kleine €40 extra een Galaxy S10e in huis. En wanneer je dat toestel naast de Reno legt, snap je wel wat mijn gevoel zegt. OPPO heeft zijn zaakjes wederom uitstekend voor elkaar, maar lijkt de buit nog niet volledig binnen te halen.

OPPO RENO (niet) kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen