Ilona Braam
Ilona Braam Elektrisch 23 mei 2019

Elektrische fiets: Batavus Fonk E-go “best getest” op prijs en kwaliteit

Het oer-Hollandse fietsmerk Batavus werd zo’n 110 jaar geleden in Heerenveen opgericht en heeft sindsdien behoorlijk wat bestsellers weten te produceren. Eén daarvan is de populaire Batavus Fonk, die bij redelijk wat mensen een plekje in de tuin of in het schuurtje heeft gevonden. Het was dan ook maar een kwestie van tijd voordat de Fonk ook als elektrische fiets verscheen. Het resultaat is de Batavus Fonk E-Go en volgens de kenners krijg je met de e-bike behoorlijk waar voor je geld.

Beste koop

Met kenners bedoelen we het Algemeen Dagblad en de Telegraaf. Door het AD is de elektrische fiets namelijk in de categorie elektrische stadsfietsen uitgeroepen tot één van de grote winnaars. De fiets werd bestempeld als beste koop in de categorie e-bikes tot en met 1.499 euro. Ook bij de Telegraaf Nationale Fietstest waren ze onder de indruk en werd de Fink E-Go uitgeroepen tot beste koop.

Batavus Fonk E-Go elektrische fiets

Elektrische fiets met E-Motion tech

De elektrische fiets is perfect voor mensen die niet houden van ingewikkeld gedoe op een display tijdens het fietsen. Hij is namelijk uitgerust met E-motion technologie, waarmee je op een eenvoudige manier bijvoorbeeld kunt kiezen uit de vijf verschillende ondersteuningsstanden. Bij deze technologie hoort een 25 Nm E-Motion voorwielmotor om je een boost te geven door de stad.

Batavus Fonk E-Go elektrische fiets

Handige features voor in de stad

Dat het een echte stadsfiets is, zien we onder andere in het design. Zo zijn de lampen dusdanig ontworpen dat je ze niet makkelijk kapot kunt stoten in een fietsenstalling en zijn de kabels weggewerkt, zodat je bijvoorbeeld ook niet aan andere fietsen blijft haken. Daarnaast is de Fonk E-Go een ontzettend wendbare fiets en dat komt natuurlijk altijd goed van pas als je te maken hebt met smalle straten en steegjes.

Batavus Fonk E-Go elektrische fiets

Gratis accu upgrade voor je e-bike

Aan de achterkant vinden we de accu en bij het standaard model kun je rekenen op een actieradius van maximaal 108 km. Op het moment is er echter een mooie actie en kun je gratis een accu upgrade doen naar een rijbereik van 143 km. Hiermee bespaar je 150 euro, maar als dat ook niet genoeg is kun je voor 150 euro extra een accu bemachtigen met een actieradius van 161 km.

Batavus Fonk E-Go elektrische fiets

Wat mag dat kosten?

Helaas zit je qua prijs niet onder de duizend euro, maar moet je rekenen op een prijskaartje van 1.499 euro. Aan de andere kant blijft het een redelijk betaalbare prijs, vergeleken met veel andere e-bikes. En volgens het AD en de Telegraaf Nationale Fietstest zou het dus ook een zeer gerechtvaardigde prijs zijn als we kijken naar de kwaliteit van de elektrische fiets.

Mocht je het toch wat te duur vinden, zijn er gelukkig ook goedkopere alternatieven. Zo kun je deze week ook nog bij Lidl terecht voor de Aluminium City E-Bike met een prijskaartje van 1.049 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Batavus

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: Batavus Fonk E-go “best getest” op prijs en kwaliteit
Sluiten