Jelle van Es
Jelle van Es Gadgets 18 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

[REVIEW] Honor Magic Earbuds: betaalbaar alternatief

Draadloze oordopjes oftewel earbuds heb je tegenwoordig in vele soorten en maten. De Apple Airpods heeft de markt duidelijk geopend en inmiddels heeft zo’n beetje elke partij die ook iets met smartphones doet er één uitgebracht. Zo ook Honor met de Honor Magic Earbuds.

Met de Honor Magic Earbuds wil het bedrijf een combinatie maken tussen een scherpe prijs en een goede kwaliteit op het gebied van features. Wij hebben ze een tijdje uitgeprobeerd. Daarbij vielen deze punten ons op.

Goede prijs-kwaliteit voor de Honor Magic Earbuds

Hoewel de Apple Airpods zonder twijfel de koning blijven op deze markt, is het wel zo dat de Honor Magic Earbuds een uitstekende prijs-kwaliteit kent. Voor 99 euro heb je een product dat duidelijk onder de gemiddelde prijs zit. Daarvoor krijg je dan een set draadloze oordopjes die behoorlijk lijken op de Airpods. Mocht je het belangrijk vinden dat mensen denken dat je het Apple-product gebruikt, dan kun je met deze oordopjes gewoon losgaan. Aangezien ze met Bluetooth werken, kun je ze voor elk apparaat gebruiken. Naast een Android-smartphone werken ze bijvoorbeeld ook gewoon met de iPhone.

Honor Magic Earbuds
De Honor Magic Earbuds (Afbeelding: Jelle van Es / Want)

Noise-cancelling dik in orde

Eén van de opmerkelijke onderdelen van de Honor Magic Earbuds is dat ze gebruik maken van noise-cancelling. Dat is een techniek die je normaal gesproken alleen maar ziet bij de earbuds in de hogere categorien. En de kwaliteit daarvan is behoorlijk goed. Met de oordopjes in en muziek op een laag niveau, kon ik eigenlijk mijn kinderen die aan het vechten waren niet meer horen. Geen zorgen: dat doen ze altijd, want het zijn jongens die te lang thuis zitten en elkaar zat zijn. Maar voor mij was het dus even fijn om ze goed te testen en genieten van de rust in mijn hoofd.

Honor Magic Earbuds
(Afbeelding: Honor)

Zit behoorlijk stevig

Ik heb altijd wel problemen met oordopjes, daar ze niet altijd even goed zitten. Zeker met earbuds heb ik heel wat ervaringen waarbij ze bij de minste beweging uitvallen. Nu zou ik de Honor Magic Earbuds niet adviseren om te gebruiken tijdens het hardlopen. Maar wanneer ik er gewoon thuis mee werk, vallen ze eigenlijk niet uit. Tegelijkertijd zitten ze best wel comfortabel. Het is niet zo dat je niet door hebt dat ze er niet zijn, maar vervelend is het nooit.

noise cancelling oortjes
Zitten goed in je oren (Afbeelding: Jelle van Es / Want)

De Honor Magic Earbuds komen in nette case

De Honor Magic Earbuds worden geleverd in een nette witte case, die tegelijkertijd ook geld als een oplaadcase. Het is mooi strak wit, met een duidelijke knop om te synchroniseren met een bluetooth-apparaat. Als je hem opendoet, zitten de oordopjes er goed in en zitten ook stevig met een kleine magneet. Wanneer je klaar bent en ze er weer terug in doet, hoef je niet bang te zijn dat je ze er verkeerd in doet, want dat is eigenlijk niet mogelijk. En wanneer je het doet, zit het ook gelijk weer stevig.

Honor Magic Earbuds
Nette case hoor (Afbeelding: Jelle van Es / Want)

Batterij gaat niet heel erg lang mee

Toch is niet alles feest met de Honor Magic Earbuds. Zo is de batterij niet heel erg goed. Opgeladen gaan de oordopjes zo’n 3,5 uur mee wanneer je ze gebruikt om muziek te luisteren. Dat is zo’n 2,5 uur wanneer je het voor gesprekken wilt houden. Ik merkte echter in de praktijk dat ze al een stuk sneller last hadden van een lege batterij. De case laadt ze gelukkig wel weer snel op, maar wie ze wilt gebruiken voor een actieve dag werken, kan wellicht beter kijken naar alternatieven.

Batterijlengte valt ietwat tegen (Afbeelding: Jelle van Es / Want)

De Honor Magic Earbuds zijn vooral geschikt voor hen die op zoek zijn naar draadloze oordopjes, maar daarvoor niet de hoofdprijs willen betalen, maar tegelijkertijd ook wel wat kwaliteit willen hebben. Ze zijn nu beschikbaar. Liever earbuds van een ander merk? Bekijk dan dit vergelijkingsartikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!