ROG Ally X: hetzelfde kunstje, maar dan een stuk beter

Gadgets Mark Hofman 3 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Republic of Gamers introduceert de ROG Ally X. De opvolger van de bekende handheld ziet er op het eerste oog hetzelfde uit, maar heeft onder de motorkap dusdanig veel verbeteringen dat er echt genoeg is om enthousiast over te zijn.

Een batterij die twee keer langer meegaat, meer werkgeheugen, meer opslagcapaciteit en een vernieuwde behuizing om ervoor te zorgen dat de Windows 11-handheld niet oververhit: dat is wat de ROG Ally X te bieden heeft. Zeker in combinatie met de Armoury Crate SE 1.5-software een upgrade die laat zien dat meer van hetzelfde niet altijd slecht hoeft te zijn.

De nieuwe versie verschijnt een jaar na de aankondiging van de ROG Ally: een handheld gaming-apparaat dat draait op Windows 11.

Zoveel beter is die nieuwe ROG Ally X

Duidelijk, de ROG Ally X is beter dan zijn voorganger. Maar hoeveel beter is beter precies? Als je het beoordeelt op zaken als de opslagcapaciteit; twee keer zo goed. Waar het model van vorig jaar voorzien was van 512 GB aan opslag, doet dit nieuwe model het met 1 TB. En door het gebruik van de M.2 2280 SSD is het verhogen van die opslagcapaciteit makkelijker dan voorheen.

Republic of Gamers heeft de Ally X dan wel iets dikker gemaakt (36,9 mm in plaats van 32,4 mm), maar daar krijg je een hoop voor terug. Er is nu een 80wH batterij in plaats van een 40wH batterij, er is 24GB werkgeheugen in plaats van 16GB en er is 10 procent meer airflow door een kleine ventilator.

Aan de buitenkant zijn een paar kleine wijzigingen te vinden in de vorm van een nieuwe behuizing. Deze zorgt ervoor dat knoppen beter te bereiken zijn en M-knoppen wat compacter gemaakt konden worden. Er is een derde uitgang voor hete lucht en er zijn twee USB-C-aansluitingen te vinden.

Naast USB-C 3.2 (Gen 2) aansluiting die op het vorige model ook al te vinden was, is de ROG Ally X ook voorzien van een USB-C 4.0-aansluiting. Deze ondersteunt Thunderbolt 4-apparaten zodat gamers die gehecht waren aan de ROG XG Mobile port, nog steeds hun Ally kunnen gebruiken zoals ze dat al deden.

De ROG Ally X is vanaf juli 2024 beschikbaar en kost je 899 euro.

Xbox heeft perfecte Vaderdag-cadeaus voor je gamende ouwe heer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen