Nutteloze Samsung-app tovert je iPhone om tot opvouwbare smartphone

Apps Jeroen Kraak 22 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Samsung lijkt schijnbaar wat tijd over te hebben, aangezien ze nu met een nutteloze app op de markt komen. Deze is vooral bedoeld voor iPhone-gebruikers, maar zij hebben er echt helemaal niets aan.

Je zou denken dat ontwikkelaars bij Samsung genoeg te doen hebben, maar dat is niet altijd zo. Ze hebben echt een krankzinnige app ontwikkeld waarmee ze iPhone-eigenaren willen overhalen om een Galaxy Z Fold5 of Z Flip5 te kopen. Maar is dit nu echt de manier?

De Samsung Galaxy Z Fold5 testen op je iPhone?

Samsung heeft de Try Galaxy web app. Deze moet je het gevoel geven hoe het is om een Z Fold te hebben. Maar goed, dat is natuurlijk een beetje vreemd als het via de browser moet, en vooral als je een Galaxy Z Fold5 wil testen op een iPhone. Het zijn twee totaal verschillende telefoons.

Toch heeft Samsung daarvoor een bijzondere manier bedacht. Eentje waarbij je echt denkt: wat is dit? Hiervoor heb je namelijk een tweede iPhone nodig die je moet verbinden met de eerste. Zo moet je het uitgevouwen scherm van de Z Fold 5 als het ware simuleren.

Als je twee iPhones hebt aangesloten op de web app, toont Samsung videodemonstraties waarop gebruikers kunnen zien wat ze kunnen verwachten. Het moet het gevoel geven hoe makkelijk je kunt schakelen tussen verschillende programma’s op een groter scherm.

Onhandig

Het opvouwen zelf wordt dan niet gesimuleerd, hoewel je kunt proberen dit na te bootsen door de twee telefoons op elkaar te leggen. Het lijkt echter vooral nutteloos.

Zinloze Samsung-app maakt van iPhone opvouwbare smartphone
De Fold 5. (Afbeelding: Samsung)

Voor de Samsung Galaxy Z Flip5 wordt het zelfs nog een tikkeltje lastiger. Het kleinere scherm aan de voorkant kan niet worden afgebeeld op een andere telefoon. Hierdoor zie je alleen het grote scherm, waardoor het dus ook een normale Galaxy S23 zou kunnen zijn, die ook in de app te vinden is.

Wel is het mogelijk om een indruk te krijgen van de FlexCam-modus. Dit is een speciale functie om handsfree foto’s te maken door de Samsung Galaxy Z Fold5 of Z Flip5 in een speciale positie te zetten. Maar ook hierbij krijg je hetzelfde aspect als met de twee schermen, het is een totaal ander toestel.

Het is dus leuk dat Samsung probeert andere gebruikers over te halen om een Z Fold5 of Z Flip 5 te kopen, maar de web app is eigenlijk compleet nutteloos. Als je toch overweegt om een opvouwbaar toestel te kopen, kun je het beter gewoon testen in een winkel.

Wil je desondanks toch de digitale versie testen? Dan kun je naar de speciale website gaan en daar een QR-code scannen. Vervolgens wordt de website geladen in Safari.

Waarom je nooit meer tussen een iPhone of Android wil kiezen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen