Zo wil Samsung AR toepassen tijdens het autorijden

Elektrische auto's Jeroen Kraak 6 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Het autorijden gaat er in de toekomst anders uitzien als het aan Samsung ligt. Het komt met AR-technologie die toepasbaar is in de auto.

De ontwikkeling in de auto-industrie is de laatste jaren flinke sprongen aan het nemen. Die stroomversnelling is mede gekomen door Tesla die de nieuwste snufjes aan haar auto’s toevoegt zoals Autopilot. Andere bedrijven haken daar maar al te graag op in. Zo willen ook Sony en Apple maar al te graag met een eigen elektrische auto komen. Ook Samsung lijkt niet stil te zetten. Zij gaan (nog) geen eigen auto’s bouwen, maar laten wel een bijzondere techniek zien die in de heilige koe kan worden toegepast.

Samsung in auto’s

Samsung is natuurlijk geen groentje in de automarkt. Het maakt bijvoorbeeld al camera’s voor Tesla en accu’s voor Rivian. Ook voor andere autobouwers maakt het bijvoorbeeld lichtsystemen. Het bedrijf kan echter nog veel meer laat het tijdens CES 2022 zien. Zo presenteert de Koreaanse elektronicagigant nu haar eigen AR-systeem voor in de auto.

Voor de nieuwe AR-technologie werkt Samsung samen met Harman. In een video krijgen we alvast een voorproefje van wat we kunnen verwachten. Zo laat de AR je heel makkelijk door het verkeer glijden en kun je zelfs zien wat er een paar auto’s voor je gebeurt. Mocht er iets onverwachts gebeuren zoals een dier op de weg, dan herkennen de sensoren het meteen, waardoor je makkelijk op tijd rijdt.

Veiliger rijden

Natuurlijk is er in het systeem ook gedacht aan zelfrijdende modus. Tijdens deze periode let de auto voor je op het verkeer en kan jij makkelijk vergaderen met jouw collega’s.

Het Samsung-systeem moet het autorijden vooral veiliger maken. De navigatie laat je precies zien welke baan je het best kunt gebruiken en geeft aan wanneer je het best kan invoegen door middel van een dodehoekalert.

Maar het autorijden wordt niet alleen veiliger, maar ook makkelijker. Als je zin hebt in koffie, geeft de AR-techniek van Samsung precies aan waar je deze kunt halen. De order kan zelfs al geplaatst worden in de auto, waardoor je alleen nog je beker hoeft op te halen.

Wil je meer lezen over alle innovaties die worden aangekondigd op de CES? Bezoek dan onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen