Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 11 jan 2021

CES 2021: Samsung geeft je oude smartphones een tweede leven

Tijdens een persconferentie op CES 2021 heeft Samsung zich gericht op de toekomst. Het Zuid-Koreaanse bedrijf introduceerde verschillende manieren om het leven makkelijker te maken. Maar het geeft je oude smartphone ook een tweede leven.

Samsung introduceert het programma Galaxy Upcylcling at Home, waarmee je oude smartphone gebruikt kan worden in je slimme huis. Het wordt op die manier een IoT-apparaat dat waarschijnlijk goed van pas kan komen.

Samsung geeft je oude smartphone een tweede leven

Samsung heeft inmiddels al duidelijk gemaakt dat het leven er de komende jaren heel erg anders uit zal zien. Zo zal technologie jaarlijks een grotere rol gaan spelen en daarbij zijn oude apparaten, zoals je smartphone, goed te gebruiken. Zo ziet het Zuid-Koreaanse bedrijf het voor zich dat je een oud-toestel niet weggooit, maar gebruikt als IoT-apparaat. IoT staat voor Internet of Things en zorgt ervoor dat verschillende apparaten met elkaar in verbinding staan en kunnen communiceren. Zo kan jij je oude smartphone straks bijvoorbeeld als een afstandsbediening gebruiken voor je slimme televisie.

De grootste focus is natuurlijk niet dat je oude smartphone een essentieel onderdeel wordt van je Smart Home. Het idee erachter is dat dit ervoor moet zorgen dat mensen hun oude smartphone zomaar weggooien, gezien dit geen positieve invloed heeft op het milieu. Om je oude smartphone klaar te maken zal Samsung een update uitrollen, waardoor het toestel een compleet tweede leven krijgt. In de video hieronder kun je zien hoe dit precies in zijn werk gaat:

CES 2021

Zoals gezegd heeft Samsung vanmiddag een presentatie gegeven tijdens CES 2021. Op de grootste technologiebeurs ter wereld werd vooral bekendgemaakt hoe het bedrijf jouw leven makkelijker wilt maken. Dat deed het onder andere door een handige robot voor thuis te introduceren. De Samsung Bot Handy is voorzien van een arm en kan verschillende huishoudelijke taken uit handen nemen. De robot zet je afwas in de vaatwasser, ruimt de boodschappen op en dekt de tafel.

Benieuwd naar wat het bedrijf nog meer van plan is? Lees dan ook zeker even dit artikel!

Reageer op artikel:
CES 2021: Samsung geeft je oude smartphones een tweede leven
Sluiten