Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 29 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung ondersteunt smartphones eindelijk vijf jaar lang (maar…)

Samsung heeft al jaren succes met zijn smartphones, maar er is één groot minpunt waar consumenten tegenaan lopen. Waar de toestellen anno 2021 steeds langer meegaan, blijft het op gebied van ondersteuning nog een beetje magertjes. Iets waar het Zuid-Koreaanse bedrijf verandering in gaat brengen.

Samsung maakt vandaag namelijk bekend dat het de veiligheidsupdates van zijn smartphones langer door gaat voeren. Waar deze op dit moment maximaal vier jaar lang verschijnen, gaat dit vanaf nu maximaal vijf jaar zijn. Erg prettig, al zit er wel een addertje onder het gras.

Samsung wijzigt strategie voor smartphones

De smartphones van Samsung zijn al jaren een succes. Het Zuid-Koreaanse bedrijf staat al tijden aan de top van de markt en pakt bepaalde zaken ook steeds beter aan. Zo is er al aardig wat verandering gekomen in de update-strategie voor smartphones, maar waren er zeker nog zorgen op het gebied van veiligheidsupdates. Deze werden tot op heden maximaal vier jaar lang uitgerold, waardoor het niet erg verstandig was om bepaalde toestellen langer te gebruiken. Iets waar het bedrijf nu verandering in brengt.

Samsung maakt vandaag namelijk bekend dat het zijn veiligheidsupdates minimaal vijf jaar uit zal rollen. Niet alleen voor de nieuwe vlaggenschepen, maar ook voor oudere modellen. Erg fijn natuurlijk, al zit er dus wel een grote “maar” aan dit hele verhaal. Samsung voert de wijziging namelijk alleen door voor de Enterprise Editions van de Galaxy S20-serie, Galaxy S21-serie, Galaxy Note 20-serie en de Galaxy XCover 5. Naast deze smartphones zal ook de Galaxy Tab Active 3 tablet voorzien worden van de updates.

Samsung Galaxy S20 Ultra
De Samsung Galaxy S20 Ultra ondersteunt 5G. (Afbeelding: WANT)

Het probleem van deze beslissing is dat jij daar als consument niet veel aan hebt. De Enterprise Edition smartphones zijn namelijk bedoeld voor de zakelijke markt. De telefoons zijn te programmeren en te beheren door bedrijven, zodat hun werknemers ze op de juiste wijze kunnen gebruiken.

Goed vooruitzicht

Toch is deze beslissing niet helemaal teleurstellend. Er is namelijk een goede kans dat Samsung deze wijziging, op een later moment, ook doorvoert voor de consumentenmarkt. De kans dat het beveiligen van zakelijk smartphones, waar toch veel gevoelige informatie op kan staan, als test wordt gezien is groot. Mocht het voordeel van deze beslissing in de zakelijke markt bewezen worden, dan zullen we als consument misschien ook wel voorzien worden. Al is dat slechts een verwachting.

Samsung smartwatches worden een heel stuk beter dankzij One UI Watch

Benieuwd naar de meest recente ontwikkelingen op het gebied van Samsung? Check dan ook zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!