Samsung’ nieuwe Galaxy-telefoon kost geen drol (maar is wel dope)

Smartphones Mark Hofman 4 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Het is de week van CES 2023: dé week van het jaar waar bedrijven hun nieuwste innovaties en producten laten zien. Reden genoeg voor Samsung om één van zijn goedkoopste Android-telefoons een make-over te geven.

De Samsung Galaxy A14 5G kost geen drol, maar zorgt er wel voor dat veel consumenten een goede Android-telefoon hebben. Het is niet voor niets één van de populairdere modellen van het bedrijf. Wat WANT-hoofdredacteur Mark Hofman betreft zorgt de nieuwe upgrade ervoor dat dit ook zo blijft.

Samsung dropt vernieuwde Android-telefoon

De Samsung Galaxy A14 5G mag er zijn. De Android-telefoon is voorzien van een MediaTek 700-chipset met 4GB aan werkgeheugen. Baanbrekend is die combinatie niet, gezien deze al in de Galaxy A13 te vinden was. Goed is het overigens wel.

Naast de 4GB aan werkgeheugen beschikt de smartphone over slechts 64GB aan opslagcapaciteit. Anno 2023 misschien wel wat weinig, maar de opslag is gelukkig wel met een microSD-kaartje uit te breiden.

Samsung Galaxy a14 5G, Android, telefoon
(Afbeelding: Samsung)

Verder is de Android-telefoon voorzien van een prima 6.6-inch beeldscherm (1080p-resolutie met 90Hz verversingssnelheid), een 50-megapixel hoofdcamera met low-res macro-functie en een 5000mAh batterij.

Om het helemaal af te maken is de Samsung Galaxy A14 5G voorzien van Android 13.

Kost simpelweg geen drol

Zoals gezegd is de nieuwe Android-telefoon van Samsung niet baanbrekend te noemen. De specificaties zijn bijvoorbeeld niet om over naar huis te schrijven. Goedkoop is het toestel overigens wel.

Tijdens CES 2023 is de Amerikaanse prijs voor de telefoon aangekondigd. De Samsung Galaxy A14 5G is voor 200 dollar op de kop te tikken. Opvallend, want hiermee is hij 50 dollar goedkoper dan de Galaxy A13.

Samsung Galaxy a14 5G, Android, telefoon
(Afbeelding: Samsung)

Hoeveel hij precies in Nederland gaat kosten weten we op dit moment nog niet, maar Samsung Nederland heeft wel al laten weten dat de smartphone medio maart in ons land verschijnt.

Samsung, Android en meer tijdens CES 2023

Het is zover: CES 2023 is begonnen. De grootste technologiebeurs ter wereld keert volledig terug in Las Vegas en de WANT-redactie is er bij. Althans, Mark is erbij. Jeroen en Dennis zitten zichzelf in Amsterdam het zweet onder de oksels vandaan te werken.

Benieuwd wat er allemaal gebeurt in Vegas? Hou dan zeker deze pagina op onze website even in de gaten of check lekker de onderstaande video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen