Samsung mogelijk aan de haal met een van de grootste voordelen van iPhones

Smartphones Mark Hofman 17 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De smartphones van Samsung gaan er mogelijk een flink stuk op vooruit. Volgens een betrouwbare bron nemen de vlaggenschepen van het bedrijf het grootste voordeel van iPhones over.

Het is echter nog wel een flinke blik in de toekomst. Ice Universe, die een uiterst goede reputatie heeft op dit gebied, laat weten dat de wijziging waarschijnlijk vanaf de Galaxy S25 te zien zal zijn.

‘Samsung neemt groot voordeel iPhone over’

De kans is vrij groot dat Samsung een groot voordeel van de iPhone over gaat nemen. Apple gebruikt voor zijn smartphones al sinds jaar en dag zijn eigen chips. Iets dat het Zuid-Koreaanse bedrijf, volgens betrouwbare bron Ice Universe, nu ook lijkt te doen. Volgens de informatie die Universe in handen heeft werkt Samsung aan een toegewijde processor voor de Galaxy S25. Een smartphone die waarschijnlijk pas over drie jaar op de markt komt.

Er valt overigens wel iets te zeggen voor het feit dat Samsung op dit moment zijn eigen processor al heeft. De Exynos-chipset is er eentje die het Zuid-Koreaanse bedrijf al jaren gebruikt voor zijn smartphones in Europa. Toch is dit een heel ander verhaal. Waar Samsung niet de volle aandacht schenkt aan deze chips, moet dat wel met de nieuwe varianten gebeuren.

Wat is het voordeel van een eigen chip?

De vraag die jij je op dit moment misschien wel stelt is: “wat heb ik daar precies aan?”. Het antwoord is simpel. Door gebruik te maken van een eigen chipset is het mogelijk om de mogelijkheden van een dergelijk apparaat veel verder te laten reiken. Voorbeeld: de batterij van de iPhone heeft op papier minder capaciteit dan de meeste Android-smartphones. Toch weet de smartphone op dit gebied veel van zijn tegenhangers voorbij te streven. Dat komt door de chip die ervoor zorgt dat een iPhone veel zuiniger met de energie omgaat.

Samsung Galaxy S22 Ultra vs iPhone 13 Pro Max: strijd der vlaggenschepen

Daarbij kan een dergelijke chip ook bijdragen aan het gehele ecosysteem. Iets waar Apple al jaren om geroemd wordt. Dat van Samsung zou in theorie het systeem van Apple dus daadwerkelijk uit kunnen dagen. Iets waar het bedrijf, in de afgelopen jaren, langzaam maar zeker al naartoe beweegt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen