Samsung Galaxy S21 FE pakt groot minpunt Galaxy S21 aan

Smartphones Wesley Akkerman 26 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Het lijkt erop dat Samsung binnenkort met een nieuwe versie van de Galaxy S21 komt. Het gaat om de Samsung Galaxy S21 FE en deze heeft indrukwekkende specs. De afkorting FE staat voor Fan Edition. De telefoon is dus bedoeld voor de fans van het merk en dat laat Samsung blijken door het toestel zo interessant als mogelijk te maken.

Hoewel Samsung de Galaxy S21 FE nog niet gepresenteerd heeft, ligt er al wel een hoop informatie op straat. Zo dook er al eerder informatie op over het design, de cameraset-up en de verversingssnelheid van het scherm. Nu komen we te weten hoe groot de accu in het toestel gaat worden.

Samsung Galaxy S21 FE

Vorig jaar zagen we dat Samsung de Galaxy S20 FE had voorzien van dezelfde accu als in de Galaxy S20+. Daarom leefde de hoop dat het bedrijf de Samsung Galaxy S21 FE zou voorzien van dezelfde accu als in de Galaxy S21+. Die grote smartphone heeft een accu met een vermogen van 4.800 mAh.

Samsung Galaxy S21 FE
Samsung Galaxy S21 FE (Afbeelding: Voice)

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan is dat dit jaar niet het geval. Bronnen melden namelijk dat de accu in de S21 FE beschikt over 4.500 mAh. Daarmee heeft dit instapmodel wel in elk geval een grotere accu dan de reguliere versie van de Galaxy S21. Dus er is toch nog een beetje goed nieuws.

Specs en meer info op straat

De Galaxy S21 FE kan verder rekenen op een super amoled-scherm van 6,4 inch. In dat scherm zit een cirkelvormig gat voor de frontcamera. Ook is er een full hd+-resolutie, evenals een in-display vingerafdrukscanner. Naar verluidt verschijnt de S21 FE in de kleuren zilver, groen, roze, paars en wit.

Samsung geeft je oude Galaxy op slimme wijze een tweede leven

Onder de motorkap zit mogelijk een Exynos 2100- of Snapdragon 888-processor en 128 tot 256 GB aan opslagruimte. Ook is er ondersteuning voor 5G en krijgt het toestel een plastic omhulsel, net als z’n voorganger. Omdat het een instapmodel is, verwachten we niet dat de prijs al te hoog zal zijn voor de smartphone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Galaxyclub

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen