Samsung Galaxy S22-serie: wat alle camerasystemen je gaan bieden

Smartphones Wesley Akkerman 30 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy S22-serie komt er begin volgend jaar alweer aan. Daardoor draait de geruchtenmolen momenteel op volle toeren. Eerder lekten al wat specificaties van de camera op de Galaxy S22 Ultra. En nu is er ook al informatie beschikbaar over de camerasystemen van de andere twee smartphones binnen de serie.

Het verbaast niemand dat de Samsung Galaxy S22 Ultra waarschijnlijk het beste camerasysteem krijgt. Dit systeem ontvangt mogelijk een 108 megapixelcamera, een ultagroothoeklens van twaalf megapixel en twee telelenzen van tien megapixel. De eerste kan tot tien keer inzoomen, de tweede zoomt tot drie keer in.

Specs Samsung Galaxy S22-camera’s

Nu weten we dus ook mogelijk wat meer over de Samsung Galaxy S22 en S22+. Het eerste toestel krijgt naar verluidt een scherm van 6,06-inch, terwijl de Plus-variant kan rekenen op een display van 6,55-inch. Daar zit dus nog best wat verschil in, dat doorslaggevend kan zijn voor de keuze voor een toestel.

Beide toestellen krijgen echter – zoals het er nu naar uitziet – eenzelfde soort camerasysteem achterop. Aangezien daar geen verschil in zit, hoef je dit dus ook niet mee te nemen in je besluit voor zo’n toestel. Dan zijn andere zaken dus belangrijker, zoals het werkgeheugen, de resolutie of de schermverversing.

Camera’s op de andere modellen

De Samsung Galaxy S22 en S22+ krijgen, volgens de tipgever, een hoofdcamera van vijftig megapixel. Het gaat om een ISOCELL GN5-sensor die beschikt over 1 µm pixels. De telelens achterop is goed voor optisch inzoomen tot drie keer, beschikt over tien megapixels en biedt eveneens 1 µm pixels aan.

Dan is er nog de twaalf megapixelcamera, met een ultragroothoek. Die beschikt over dezelfde specificaties als de variant die we aantreffen op de Ultra. Die mag dus rekenen op 1,4 µm pixels en een opening van f/1.4. De selfiecamera heeft nog steeds tien megapixel, evenals 1,22 µm pixels en een opening van f/2.2.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen