Samsung kondigt ‘budget-versie’ aan van Galaxy S23 en Tab S9

Smartphones Jeroen Kraak 4 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels is de Galaxy FE-lijn niet meer weg te denken uit het assortiment van Samsung. Ze zijn geïnspireerd op de vlaggenschepen van het bedrijf, maar dan wel een stuk goedkoper. Nu kondigt het de S23 FE aan.

Sinds een aantal jaar komt Samsung met SE-versies van producten uit de S-lijn. Bij de S23 is dat niet anders, want het bedrijf heeft nu al de nieuwe modellen aangekondigd.

De nieuwe Samsung Galaxy S23 FE

Natuurlijk is het meest aansprekende product uit de lijn de nieuwe Samsung Galaxy S23 SE. Deze heeft natuurlijk precies hetzelfde uiterlijk als de gewone S23, maar aan de binnenkant is er wel het een en ander veranderd.

De Samsung Galaxy S23 FE heeft een 6,4-inch FHD+ Dynamic AMOLED @X-scherm met een adaptieve verversingssnelheid van 120Hz. Aan de achterkant zit een 50 MP groothoeklens, een 12 MP ultra groothoeklens en een 8 MP telefotocamera. Deze heeft 3X optische zoom.

Deze telefoon komt in verschillende opvallende kleuren uit, waaronder Mint, Cream, Graphite, City Blue, Orange en Purple. Je zult nog wel even moeten wachten, want pas vanaf begin 2024 zijn ze in Nederland verkrijgbaar.

Nog meer nieuwe SE-producten

Naast de Samsung Galaxy S23 SE heeft het bedrijf nog twee andere nieuwe producten aangekondigd. Het grote voordeel is dat die wel eerder uitkomen. Sterker nog, ze zijn vanaf vandaag beschikbaar.

Samsung kondigt 'budget-versie' aan van Galaxy S23 en Tab S9
De nieuwe FE-lijn. (Afbeelding: Samsung)

Om te beginnen is er de Galaxy Tab S9 FE en FE+. De eerste heeft een scherm van 10,9-inch en de tweede variant 12,4-inch. Ze hebben een automatische vernieuwingsfrequentie van 90Hz. Je kunt ze krijgen in de kleuren Mint, Silver, Gray en Lavender. De S9 FE heeft een vanafprijs van 529 euro en de FE+ gaat je minimaal 699 euro kosten.

Daarnaast komen er ook Galaxy FE Buds van Samsung. Deze hebben actieve ruisonderdrukking en Ambient Sound. Dit doen ze via een systeem van drie microfoons en een AI-gestuurd Deep Neural Network. Als je de Galaxy FE Buds bestelt, krijg je drie verschillende opzetstukjes erbij. De oordopjes zijn verkrijgbaar in Graphite en White en kosten 109 euro.

Samsung komt met gratis alternatief voor PlayStation Plus en Xbox Game Pass

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen