Samsung heeft een belangrijke boodschap voor Galaxy S8-bezitters

Smartphones Wesley Akkerman 4 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung trekt officieel de ondersteuning voor de Samsung Galaxy S8 terug. Dit betekent dat er geen updates meer voor het toestel gaan verschijnen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf rondt daarmee een update-periode van meer dan vier jaar af. Het toestel is vanaf nu dus minder goed beschermd tegen online gevaren. Dat wordt dus opletten geblazen.

Hoewel het soms nog een beetje gek voelt om te zeggen, is Samsung heer en meester als het gaat om het onderhouden van oudere smartphones. Wanneer je een toestel van de fabrikant koopt, dan weet je zeker dat je jaren verzekerd bent van updates. Helemaal als je een high-end model koopt, of kocht, zoals de Galaxy S8.

Samsung Galaxy S8 krijgt geen updates meer

Aan alle support komt echter een einde. Dat laat Samsung zien door vanaf nu geen updates meer uit te brengen voor de Samsung Galaxy S8 en S8+. Dat blijkt uit Samsungs eigen update-pagina, waarop je constant kunt terugvinden welke telefoon recht heeft op welke update. De S8-modellen staan niet meer op het lijstje.

Samsung Galaxy S8
De Samsung Galaxy S8 is al een oud beestje. (Afbeelding: WANT)

Toegegeven, de Galaxy S8 kreeg al niet meer zo vaak een update. Maar die ene update die toch verscheen, bracht voldoende beveiliging met zich mee voor een aantal maanden. En nu dat ook wegvalt, kan het best gevaarlijk zijn het toestel te gebruiken. Heb je hem nog niet weggedaan, dan moet je dus op je hoede zijn.

Laatste update voor Galaxy S8

De laatste update die de Samsung Galaxy S8 in ontvangst nam, was de beveiligingsupdate van april 2021. Dit betekent overigens niet dat geen enkele versie van de S8 het zonder updates moet doen. De S8 Lite en de S8 Active staan nog steeds op de lijst en ontvangen – niet zo heel vaak, helaas – nog de nodige updates.

Mocht je op zoek zijn naar een betaalbare vervanger, lees dan ons overzicht eens van 5G-toestellen die je voor een prikkie in huis haalt. Of bekijk hieronder onze review van de Samsung A52

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Samsung

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen