Samsung ontwikkelt nieuwe krachtpatser met verwisselbare batterij

Tech Wesley Akkerman 28 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Samsung kondigt binnenkort een gloednieuwe smartphone aan tijdens een evenement dat op 13 juli. De smartphone in kwestie krijgt een functie die we al lange tijd niet bij smartphones gezien hebben. Het toestel waar we het in dit geval over hebben is de Galaxy Xcover 6 Pro.

De Galaxy Xcover-lijn is niet de meest populaire smartphonelijn van Samsung, dus daarom verschijnt die niet zo vaak in het nieuws. Maar de Galaxy Xcover 6 Pro heeft een bijzonder aspect, dat het Zuid-Koreaanse bedrijf per ongeluk zelf online lekt. Dat gebeurt via de handleiding van het toestel, die reeds online te vinden is. De Xcover-lijn bestaat uit zogenaamde rugged telefoons. Deze zijn extra stevig zodat ze tegen bijna alle omstandigheden bestand zijn.

Samsung-handleiding verklapt details

In de handleiding van de Samsung Galaxy Xcover 6 Pro zien we onder meer het modelnummer bevestigd worden: SM-G736B. Het grootste nieuws is echter dat het toestel beschikt over een verwisselbare accu. Het boekje bevat afbeeldingen en instructies over het verwijderen en plaatsen van de oude en een nieuwe accu.

Samsung handleiding
Batterij verwisselen (Afbeelding: Samsung)

Smartphones vandaag de dag bieden dit soort functies niet meer aan, terwijl dat pakweg tien, vijftien jaar geleden best normaal was. Dit is overigens niet het enige onderdeel dat de Galaxy Xcover 6 Pro een interessant toestel maakt. Want naar verluidt heeft dit model een Snapdragon 778G-processor onder de motorkap.

Krachtigste smartphone

Hoewel dat (een zeer capabele) midrange processor is, is het tevens zo dat de Samsung Galaxy Xcover 6 Pro straks meteen de krachtigste smartphone met een verwisselbare batterij is. Daarmee neemt het bedrijf het stokje over van het Nederlandse bedrijf Fairphone, dat in zijn toestel de Snapdragon 750G aanbiedt.

Verder krijgt de de Xcover 6 Pro twee aanpasbare hardwareknoppen en een koptelefoonaansluiting (eveneens opties die we minder vaak aantreffen). De vingerafdrukscanner zit in de powerknop en verder is er een micro-sd-kaartsleuf. Op 13 juli aanstaande kondigt Samsung dit nieuwe toestel aan; dan horen we ongetwijfeld meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Samsung (.pdf)

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen