De Samsung Galaxy Z Flip6 doet een stapje naar voren (en eentje terug)

Smartphones Sebastien Hoek 10 jul 2024
Leestijd: 3 minuten

De nieuwe Samsung Galaxy Z Flip6 is officieel aangekondigd. De klaptelefoon doet veel dingen beter, maar doet wat ons betreft ook een klein stapje terug.

De Samsung Galaxy Z Flip6 is net onthuld op Galaxy Unpacked in Parijs. De Flip6 heeft een aantal upgrades gekregen waar liefhebbers hun vingers bij zullen aflikken. De camera, batterij en het scharnier zijn vernieuwd. En dat alles voor een vanaf prijs van 1.199 euro.

Net zoals de Samsung Galaxy Z Fold6 is de vorm van de Galaxy Z Flip6 ook wat hoekiger gemaakt. Waar voorheen alles een rondere afwerking had, is er bij de Flip6 juist gekozen voor een rechte afwerking. Daardoor ziet hij er ook wat strakker en rustiger uit. De Samsung Galaxy Z Flip6 verschijnt straks in vier kleuren: blauw, geel, Silver Shadow en mint.

Flexwindow

De Samsung Galaxy Z Flip6 moet het gebruik van je smartphone wat intuïtiever maken. De Flexwindow-functie op het buitenste scherm van de telefoon moet dit mogelijk maken met diverse handigheidjes.

Zo krijgt de Samsung Galaxy Z Flip6 een interactieve achtergrond die verandert als je hem heen en weer schudt. De achtergronden van de Flip6 kun je oneindig blijven optimaliseren. Als het scherm is dichtgeklapt, kun je met Galaxy AI korte antwoorden geven op je binnenkomende berichten. Ook is het mogelijk om apps en widgets toe te voegen op het voorste scherm.

(WANT/Sebastien Hoek)

Galaxy Z Flip6: onder de motorkap

Hoewel de Samsung Galaxy Z Flip6 opgeklapt een klein formaat heeft, is hij wel voorzien van een krachtige batterij. Dat is dezelfde batterij die ook in de Samsung Galaxy S24 te vinden is. Met zijn 4000 mAh is het de grootste batterij die ooit in een Flip heeft gezeten, ondanks dat hij kleiner is dan een normale smartphone.

Ook heeft de opklapbare telefoon voor het eerst een Vapor Chamber. Hiermee koelt de telefoon beter af en dit verbetert de prestatie van de chip en batterij.

De Samsung Galaxy Z Flip6 krijgt dezelfde chip als in de Fold6 en de Galaxy S24 (Ultra). De Snapdragon 8 Gen 3 maakt van de Z Flip6 een bakbeest. Een beetje alsof er een Ferrari-motor in een Smart zit.

Het scharnier van de Samsung Galaxy Z Flip6 is compleet vernieuwd. De Dual Rail Hinge moet ervoor zorgen dat het scharnier beter tegen een stootje kan dan zijn voorganger. Een bijkomstig voordeel van dit nieuwe scharnier is dat de vouw in het hoofdscherm minder zichtbaar wordt.

(Afbeelding Samsung)

Flexcam en Galaxy AI

Wie zijn creatieve geest graag de vrije loop geeft, kan zijn lol op met de verbeterde camera in de Samsung Galaxy Z Flip6. Waar de Z Flip5 nog een 12 megapixel camera had, krijgt zijn opvolger een 50 megapixel camera. Daardoor ziet de lens er ruwer uit dan op zijn voorganger, wat zeker niet het grootste voordeel is.

Galaxy AI gaat je ook helpen om foto’s kwalitatief beter te maken. Dankzij de Auto zoom-functie weet de camera gelijk waar je staat als je de telefoon neerzet en kiest zo de beste hoek voor je foto. Mocht de foto dan toch nog wat bewerking nodig hebben, helpt Galaxy AI je om je portret beter uit de verf te laten komen.

Door de verbeterde camera maakt de Z Flip6 ook betere foto’s en video’s in het donker. Doordat de camera geoptimaliseerd is voor Instagram, kun je ook vanuit die app waanzinnige content maken als de verlichting niet helemaal optimaal is.

Een andere leuke camerafunctie is Camcorder grip. Je kantelt de Samsung Galaxy Z Flip6 en houdt hem vast zoals je vroeger een camcorder vasthield. De bovenkant van het scherm is je camerabeeld en de onderkant geeft knoppen weer zoals zoomen en record.

De Samsung Galaxy Flip6 met de Camcorder Grip functie (Afbeelding Samsung)

Voor de liefhebbers is de Samsung Galaxy Z Flip6 echt een upgrade van zijn voorganger, de Flip5. De telefoon doet in de basis niet onder aan de rest van high-end smartphones die Samsung maakt.

De prijs van 1199 euro is misschien pittig, maar hij is in ieder geval niet gestegen. Vanaf 19 juli is de smartphone te bestellen.

Verborgen Samsung-knop is perfecte boost voor betere accuduur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen