Traumatische flashback: de Samsung Galaxy Z Fold 3 ontploft

Smartphones Wesley Akkerman 29 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Net op het moment dat een eigenaar van de Samsung Galaxy Z Fold 3 zijn toestel naar het bedrijf wilde sturen, ontplofte het. Een week voor dit voorval liet de eigenaar van de smartphone het apparaat een keer vallen, waardoor er al interne schade was. De verwachting is niet dat we wederom met een nieuwe Galaxy Note 7-situatie te maken hebben.

Toen Samsung de Galaxy Note 7 lanceerde, kwam al snel aan het licht dat er een serieus probleem was. De accu in het toestel speelde parten, waardoor er ontploffingsgevaar was. Verschillende mensen liepen brandwonden op, waardoor het product uiteindelijk teruggeroepen werd. Het kostte Samsung ontzettend veel geld.

Samsung Galaxy Z Fold 3 ontploft

In de tweet van de eigenaar van de Samsung Galaxy Fold 3 komt naar voren dat het toestel dus snel opgestuurd zou worden. In zijn bericht stelt de man de vraag of we het ons kunnen voorstellen dat dit onderweg gebeurt. En met ‘dit’ bedoelt hij het toestel dat in de fik lijkt te staan, getuige de de rookontwikkeling.

In een daaropvolgende tweet maakt de man duidelijk dat het toestel eerder al gevallen was. Daarom was hij voornemens het toestel terug te sturen. Mogelijk was er dus al interne schade, waardoor hij niet gelooft dat dit een volgende Galaxy Note 7 is. De fabrikant heeft naar verluidt op de situatie gereageerd en stuurt hem een speciale doos op waarin hij het toestel kan stoppen.

Kan dit voorkomen worden?

Kan zo’n situatie voorkomen worden? Dat is moeilijk te zeggen, omdat we de precieze details niet kennen. Maar in de video is te zien dat de Samsung Galaxy Z Fold 3 geen hoesje om heeft. En met zo’n hoesje kun je wellicht interne schade voorkomen. Maar dan gaan we ervan uit dat die eerder opgelopen schade verantwoordelijk is voor dit probleem.

Hoe dan ook: als je je toestel netjes en heel wil houden, dan doe je er altijd goed aan te investeren in een goed hoesje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen