Samsung Galaxy Z Fold 3: de meest indrukwekkende smartphone die je laat liggen

Tech reviews Mark Hofman 26 aug 2021
Leestijd: 4 minuten

Sinds 2019 laat Samsung, langzaam maar zeker, zien dat de manier waarop consumenten smartphones gebruiken gaat veranderen. Er zijn zeker vraagtekens te plaatsen bij de manier waarop het bedrijf dat doet, maar feit blijft dat de toekomst steeds meer vorm krijgt. Zo is de Samsung Galaxy Z Fold 3 een uitstekende stap vooruit ten opzichte van zijn voorganger.

De Samsung Galaxy Z Fold 3 biedt heel veel dingen die een standaard smartphone niet kan doen, maar doet tegelijkertijd ook een aantal dingen een stuk slechter dan de huidige top. Wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen of hebben we anno 2021 nog steeds te maken met een prototype? Mark legt het je in deze review uit.

Samsung Galaxy Z Fold 3: de toekomst is hier

Ik ben op de redactie een van de weinige mensen die sinds de Samsung Galaxy Fold (2019) al gelooft dat opvouwbare smartphones de toekomst zijn. Deze combinatie tussen smartphone en tablet laat goed zien wat er gebeurt als we het beste van twee werelden combineren. Waar de Fold in 2019 nog een goed prototype was, wist Samsung in 2020 een volwaardig product af te leveren met de Z Fold 2. Al werd deze telefoon nog wel genekt door zijn veel te hoge prijskaartje.

Samsung Galaxy Z Fold 3
Uitgeklapt staat netjes (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

De Samsung Galaxy Z Fold 3 tik je voor €1799 op de kop en laat zien dat dit soort telefoons wel degelijk goedkoper kunnen zijn. Al is dit wel een bedrag die weinig mensen daadwerkelijk neer zullen leggen voor een product dat je als consument niet eens het top van de markt biedt. Na een week gebruik te hebben gemaakt van de smartphone is de conclusie voor mij duidelijk: Samsung is weer een stap dichterbij de toekomst. Maar is dat voldoende om consumenten nu al over te laten stappen?

Samsung Galaxy Z Fold 3: de 5 beste features

Zoals in de introductie van dit artikel al te lezen was doet de Galaxy Z Fold 3 heel veel dingen goed. Sterker nog: het toestel geeft consumenten toegang tot functionaliteiten waar geen enkel ander toestel over beschikt. Om je een goed beeld te geven zet ik vijf van die functionaliteiten in het onderstaande artikel voor je op een rij.

5 Samsung Galaxy Z Fold 3 features waar we helemaal weg van zijn

De 5 grootste tegenvallers

De  Z Fold 3 doet heel veel dingen goed, maar laat ook zeker steken vallen. Het zijn belangrijke zaken die er, naar mijn idee, voor zorgen dat 2021 nog niet het jaar is waarin de consument massaal overstapt op deze nieuwe vormfactor. Ik leg je (in het onderstaande artikel) uit welke zaken dat precies zijn:

De 5 grootste teleurstellingen van de Samsung Galaxy Z Fold 3

Samsung Galaxy Z Fold 3: ‘lastig te zeggen’

De Samsung Galaxy Z Fold 3 is een lastige telefoon om in 2021 te reviewen. Enerzijds hebben we te maken met de toekomst en is onze kennis, wat dat betreft, nog vrij beperkt. We weten bijvoorbeeld alleen wat er in het verleden is gebeurd en kunnen niet om ons heen kijken naar wat er op dit moment maximaal mogelijk is. Als ik persoonlijk kijk naar het verleden, en mijn ervaring met de vorige twee modellen, dan kan ik makkelijk stellen dat dit de beste opvouwbare smartphone is die ik tot nu toe gezien heb. Maar wat zegt dat?

Samsung Galaxy Z Fold 3
Heerlijk vertoeven zo (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Anderzijds heeft deze Z Fold 3 wel iets heel unieks te bieden ten opzichte van andere smartphones. Je hebt een tablet en smartphone in één. En dat is iets dat Samsung ontzettend goed voor elkaar weet te krijgen. Maar voor de prijs van €1799 is mijn conclusie vrij makkelijk en praktisch hetzelfde als vorig jaar.

Kopen of laten liggen?

Als jij een technologiefanaat bent en niet kan wachten om de toekomst al in handen te hebben, dan is dit hét product voor jou. De  Galaxy Z Fold 3 doet dusdanig veel goed, dat jij geen spijt zult krijgen van je aankoop.

Samsung Galaxy Z Fold 3
De nieuwe Galaxy Z Fold 3 (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Ben jij dat niet en ben je voornamelijk opzoek naar een hele goede smartphone, dan kan ik je best wel wat geld besparen. Kies wat dat betreft namelijk voor de “normale” toptoestellen die bepaalde zaken simpelweg beter weten te doen dan de Samsung Galaxy Z Fold 3.

Aan het eind van de dag ligt de keuze bij jou, maar als je de beste smartphone voor het beste bedrag wil kopen, dan is dit model niet voor jou.

Samsung Galaxy Z Fold 3

Samsung

7.5 Score

Pluspunten

  • Beeldschermen
  • Bouwkwaliteit
  • Flex Mode
  • Waterbestendig
  • Software

Minpunten

  • Accuduur
  • Selfiecamera
  • Ondersteuning
  • S Pen
  • Te duur

De Samsung Galaxy Z Fold 3 doet veel dingen die andere smartphones niet kunnen, maar komt tegelijkertijd op sommige punten te kort. De prijs van €1799 maakt dit een smartphone voor de echte technologie-fanaat en geeft een uitstekende indruk van de toekomst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen