Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 15 feb 2019

Samsung onthult dunste en lichtste tablet ooit

Samsung komt vandaag, geheel onverwachts, met een aankondiging aanzetten. Nee, het gaat niet om dat indrukwekkende vlaggenschip waar we al maanden over schrijven. Waar het wel om gaat is de gloednieuwe Galaxy Tab S5e: een tablet die met 5.5mm dikte, de dunste tablet ooit gemaakt is. 

Samsung onthult dunste tablet ooit

Samsung gaat in de lente van 2019 een gloednieuwe tablet op de markt brengen. De producent heeft dit vandaag, volledig uit het niets, aangekondigd. De nieuwe Galaxy Tab S5e maakte vandaag zijn opwachting en wordt vooral geprezen om zijn dikte. Het apparaat is namelijk slechts 5,5mm dik, waarmee het de dunste tablet ooit gemaakt is. Eerder lekte er al beelden uit van de tablet, maar nu is hij toch echt officieel. Samsung doet een boekje open.

Sinds een half jaar is de Galaxy Tab S4 te koop in Nederland en de nieuw aangekondigde Galaxy Tab S5e lijkt daar een goedkopere variant van te zijn. De tablet is voor €419 te koop in de kleuren zwart, goud en zilver. Samsung kondigt aan dat we de nieuwe tablet vanaf april dit jaar kunnen verwachten.

Samsung Galaxy Tab S5e

Samsung Galaxy Tab S5e

De nieuwe Samsung Galaxy Tab S5e heeft een 10.5-inch AMOLED-scherm, wat beschikt over een 2560 x 1900 resolutie. Onder de motorkap vinden we een Octa-core chipset met 4GB of 6GB aan werkgeheugen. Daarnaast is het apparaat voorzien van 64GB opslagcapaciteit of 128Gb opslagcapaciteit, dat heeft uiteraard te maken met de variant die je kiest. Op de achterkant is een 13MP camera te vinden en op de voorkant een 8MP camera. De Tab S5e draait op Android 9.0 (Pie) en is voorzien van een 7040mAh batterij.

Echter zijn het niet de specificaties die de aandacht weten te trekken. De schermranden zijn flinterdun, het design is uiterst strak en de dikte is minimaal. Met minimaal bedoelen we dan ook echt minimaal, want de S5e is de dunste tablet ooit gemaakt. De Galaxy Tab S4 was al een vrij dun model, maar deze S5e slaat werkelijk alles. De dikte van de tablet is zo’n 5,5mm en hij weegt net aan 400 gram. Hij is dus uiterst dun, uiterst licht en daarmee ook ontzettend compact.

Samsung Galaxy Tab S5e

De Galaxy Tab S5e is vanaf april dit jaar voor €399 te koop. Uiteraard heb je dan wel het basismodel.

Reageer op artikel:
Samsung onthult dunste en lichtste tablet ooit
Sluiten