Xiaomi Mi Mix 3 review: geen notch, wel een probleem

Tech Dominick Vietor 17 feb 2019
Leestijd: 10 minuten

Introductie

De Mi Mix serie van Xiaomi is zowel het ultieme design-visitekaartje van het merk als een smartphonelijn die het afgelopen jaar bekend stond om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Inmiddels is er een Mi Mix 3, en op papier schiet Xiaomi zowel qua ontwerp als op het gebied van value for money wederom in de roos. In deze Xiaomi Mi Mix 3 review zoeken we uit of dat inderdaad het geval is.

Xiaomi Mi Mix 3 review design

De eerste drie Mi Mix-toestellen waren progressief vanwege hun kleine schermranden en keramische achterkant. Zeker toen de eerste Mi Mix uitkwam was dat ontwerp uniek. Maar ook tijdens onze eerste ontmoeting met de serie, tijdens een review van de Mi Mix 2, waren we nog positief verrast. Het toestel zag er prachtig uit en was zelfs ontworpen in samenwerking met topdesigner Philippe Starck. Die samenwering is met de Mi Mix 3 niet voortgezet, maar bijzonder is het ontwerp nog steeds. Daarover meer op de volgende pagina.

De tweede pijler van de Mi Mix-lijn – of eigenlijk van alle Xiaomi-toestellen – is dus de prijs-kwaliteitverhouding. Die is bijzonder goed, en zorgt ervoor dat de Mi Mix 2 en Mi Mix 2s een frequente gast waren in onze koopwijzer. De Mi Mix 3 is net uit en is dus nog relatief duur, maar biedt zelfs nu al goede specificaties voor zijn prijs. Je koopt ‘m voor ongeveer €500 en krijgt daarvoor high-end specificaties. Denk aan een Snapdragon 845-chipset, een groot amoledscherm en een dubbele 12-megapixelcamera met zoomlens. Niet verkeerd.

Mocht je trouwens nog niet bekend zijn met het merk Xiaomi; je bent niet de enige. Officieel is het merk op dit moment bezig om een Nederlandse operatie op te zetten, maar officieus zijn de smartphones van Xiaomi al een tijdje in Nederland te vinden. Zo is de Mi Mix 3 ook bij de belangrijkste Nederlandse webshops te vinden. Onder andere Belsimpel verkoopt ‘m, en was zo aardig om ons voor deze review een exemplaar uit te lenen.

Lees de rest van de review via de knop ‘volgende’ onder de video

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen