Dominick Vietor
Dominick Vietor | LinkedIn Tech 17 feb 2019

Xiaomi Mi Mix 3 review: geen notch, wel een probleem

Conclusie: goede deal ondanks gebrek

Laat ik beginnen met de conclusie dat de Xiaomi Mi Mix 3 een uitstekende deal is. Voor iets meer dan €500 krijg je een mooi, snel en uitgebreid toestel dat maar weinig echte nadelen heeft. Bovendien is de Mix 3 innovatief en opvallend, en ziet hij er door zijn minimale schermranden hypermodern uit.

Xiaomi Mi Mix 3 review design

Toch is die innovatie ook meteen de bottleneck van de Mi Mix 3. Want waar het op papier een perfecte oplossing is om de selfiecamera niet in maar achter het scherm te verstoppen, valt de praktijk tegen. De extra dikte en complexiteit van de slider wil ik nog wel voor lief nemen. Wat vooral irritant is, is de kleine speling in het scherm. Steeds wanneer je op het toestel typt heb je daar last van.

Is zo’n klein beetje speling dan een dealbreaker? Het antwoord op die vraag is persoonlijk, maar zal voor de meeste mensen denk ik “nee” luiden. Dat betekent dat de Xiaomi Mi Mix 3 nog steeds een uitstekende keuze is. Dat schuifmechanisme mogen ze in de volgende versie wat mij betreft echter vervangen voor een gaatje in het scherm, of tot in de puntjes perfectioneren.

Met dank aan Belsimpel

Reageer op artikel:
Xiaomi Mi Mix 3 review: geen notch, wel een probleem
Sluiten