Dominick Vietor
Dominick Vietor | LinkedIn Tech 17 feb 2019

Xiaomi Mi Mix 3 review: geen notch, wel een probleem

Twee camera's voor en achter

Op multimediavlak vallen twee dingen op bij de Mi Mix 3: het gebrek aan een audiojack en de aanwezigheid van maar liefst vier camera’s. Dat eerste is natuurlijk jammer, het tweede is top. Achterop zorgt de tweede camera voor een portretmodus én zoomfunctionaliteit. De tweede camera voorop is alleen voor die portretmodus zinvol.

In de subtop

De twee achtercamera’s zitten kwalitatief gezien in de subtop van de markt. Wat natuurlijk prima is voor een smartphone die qua prijs ook in de subtop valt. De 12-megapixel hoofdcamera maakt zeker bij goed licht mooie plaatjes. Ze hebben relatief veel contrast, wat er mooi uitziet maar soms ten koste gaat van de dynamische range.

Xiaomi Mi Mix 3 review camera

Wanneer het donker wordt begint de camera het zichtbaar moeilijker te krijgen, maar blijven de resultaten zeker acceptabel. Wederom een subtop-positie, dus.

De tweede lens – eveneens 12 megapixel sterk – heeft 2x zoom, wat een fijne toevoeging is. Kwalitatief is die zoomcamera wel wat minder dan de hoofdcamera, maar nog steeds een stuk beter dan de digitale zoom die je in de meeste smartphones kunt vinden.

Video’s van de Mi Mix 3 zijn prima, maar weinig bijzonders. Je kunt kiezen tussen 4K met matige beeldstabilisatie, of full HD met goede beeldstabilisatie. Die laatste keuze is wat mij betreft het beste.

Selfies op z’n Chinees

Chinezen houden van selfies, en Chinese smartphonefabrikanten houden van selfiecamera’s. Het gevolg daarvan voor de Mi Mix 3 is dat ‘ie een 24-megapixel selfiecamera met extra dieptesensor en flits heeft. Allemaal verborgen achter die eerder genoemde slider. Het betekent trouwens ook dat de selfiecamera allerlei schoonheidsfilters ingebouwd heeft zitten. Persoonlijk ben ik er geen fan van, maar gelukkig kun je ze makkelijk uitzetten.

Hij maakt mooie, detailrijke selfies met opvallend weinig resten van agressieve beeldverwerking. Wat dat betreft scoort de Mi Mix 3 beter dan veel concurrenten. Daar tegenover staat dat de foto’s qua kleur een beetje grauw zijn en dat de dynamische range van de selfies niet top is. De foto’s zijn dus vooral realistisch, maar niet zo spetterend.

Reageer op artikel:
Xiaomi Mi Mix 3 review: geen notch, wel een probleem
Sluiten