Samsungs grote verrassing tijdens Unpacked: de oprolbare smartphone?

Smartphones Wesley Akkerman 1 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Nu de opvouwbare smartphone volgen Samsung tot de mainstream behoort, is het tijd om een stapje verder te gaan. Iemand interesse in een oprolbare variant? Verschillende smartphone-fabrikanten lijken hier namelijk aan te werken, zo blijkt uit verschillende patenten. Maar gaan we er eentje zien tijdens het aankomende Unpacked-evenement?

Dat evenement vindt 10 augustus plaats en kun je online volgen. Mocht Samsung daar een oprolbare smartphone aankondigen, dan ben je de eerste die hem ziet. De grote vraag is nu echter of het bedrijf daadwerkelijk zo’n telefoon presenteert. Het antwoord daarop is “waarschijnlijk niet”. Waar komt dit gerucht dan vandaan?

De oprolbare smartphone van Samsung

Eerder dit jaar presenteerde Samsung al oprolbare beeldschermen. Destijds ging het echter nog om prototypes. Maar dat weerhoudt geruchtenmakers er niet van om met allerlei mooie verhalen aan te komen zetten. Zo zouden we mogelijk in de zomer van 2022 meer te horen krijgen over oprolbare producten.

AMOLED
Een AMOLED-beeldscherm op de Samsung Galaxy Z Fold 3. (Afbeelding: Samsung)

Aangezien augustus in de zomer valt en Samsung in augustus een evenement organiseert, is de link snel gelegd. Tot zover de logica. Mocht het bedrijf wel een verrassing voor ons in petto hebben, dan krijgen we in het meest gunstige geval een prototype te zien. Van een echte smartphone is dan nog geen sprake.

Meer gelekte informatie

Wanneer een bedrijf een product in productie neemt, dan gaan daar veel stappen aan vooraf. En voor elke stap bestaat de kans dat er informatie lekt. Dat zagen we gebeuren bij de opvouwbare modellen van de fabrikant, bijvoorbeeld. Hoewel we al wel geruchten over oprolbare smartphones voorbij zagen komen, is niets echt hardnekkig genoeg om er vanuit te kunnen gaan.

Samsung Galaxy Z Flip 4 krijgt meer dan 70 kleurcombinaties

Dat is eveneens een reden om aan te nemen dat we tijdens Unpacked 2022 geen oprolbare Samsung-smartphone gaan zien. Waarschijnlijk moet het bedrijf nog wat hordes overwinnen om tot een goed werkend product te komen. Waar kun je ondertussen dan wel naar uitkijken? Nou, genoeg: de Galaxy Z Fold 4, Galaxy Z Flip 4, Galaxy Watch 5 en de Galaxy Buds 2 Pro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Android Police

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen