‘Samsung gaat opvallende samenwerking aan en jaagt op de iPhone’

Smartphones Mark Hofman 8 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung weet Apple op heel veel gebieden bij te benen of zelfs in te halen als we kijken naar de smartphones van beide merken. Maar op gebied van het camerasysteem valt er nog zeker wat te winnen. Iets dat Samsung zelf ook door lijkt te hebben, want het bedrijf slaat mogelijk de handen ineen met een opvallend bedrijf.

Ice Universe, een uiterst betrouwbare bron op dit gebied, laat weten dat Samsung in gesprek is met cameramerk Olympus. De twee zouden een samenwerking aan kunnen gaan voor de verbetering van het camerasysteem. Iets dat OnePlus eerder dit jaar bijvoorbeeld ook al deed met Hasselblad.

Samsung gaat mogelijk opvallende samenwerking aan

Samsung biedt op Android-gebied een van de beste camerasystemen in de markt. Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat er geen concurrentie is. Sterker nog: merken als OnePlus slaan de handen ineen met grote bedrijven als Hasselblad om het gat te dichten. En zoals je in onderstaande video kunt zien doen dit soort bedrijven dat met succes.

Ice Universe laat via Chinees social media platform Weibo weten dat Samsung zich laat inspireren door bedrijven als OnePlus. De Zuid-Koreaanse techgigant zou namelijk in gesprek zijn met Olympus voor een eventuele samenwerking. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat we binnen korte tijd nieuwe smartphones te zien krijgen met camerasystemen van het bekend bedrijf. Iets dat volgend jaar al het geval zou kunnen zijn.

Een Samsung Galaxy S22 met een Olympus-camerasysteem zou dus best wel kunnen!

Samsung samenwerking iPhone
Het bericht van Ice Universe (Afbeelding: Weibo)

De jacht op de Apple iPhone

Zoals gezegd zijn er heel veel vlakken waarop Samsung het op dit moment beter doet dan Apple. De nieuwe Galaxy A52 is daar een perfect voorbeeld van. Maar wanneer je de vlaggenschepen van beide merken tegenover elkaar zet, zit er nog echt wel een groot verschil in het camerasysteem. Er zijn veel mensen die het niet met me eens zijn, maar het systeem van de iPhone doet nu eenmaal beter werk dan het systeem van de Galaxy-toestellen. Dat is in principe ook altijd al zo geweest.

iPhone 12 Pro Max vs Galaxy S21 Ultra: de ultieme smartphone-test

Olympus zou dat gat, door middel van beeldverwerking en kleurtoepassingen, echt kunnen dichten. Het grootste probleem bij de camerasystemen van Samsung is namelijk de kleurbewerking. Foto’s zijn veel feller dan de werkelijkheid en ook in het donker voert de bekende oranje-gloed de boventoon. We zijn dus heel benieuwd wat een dergelijke samenwerking zou kunnen betekenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen