Samsung komt met ultieme projector waardoor smart tv overbodig is

Smart Home Jeroen Kraak 16 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Beamers bestaan natuurlijk al jaren. Een groot nadeel is dat je precies moet plannen waar je deze neerzet. Bij dit model van Samsung is dit geen probleem meer. Bovendien geeft deze geweldig beeld.

Beamers zijn er in alle soorten en maten. Waarschijnlijk ken je die suffe modellen nog wel van je school of universiteit. Tegenwoordig zijn er ook genoeg op de markt waar je prima een film mee kunt kijken, maar echt heel spectaculair is het vaak niet. Daar brengt Samsung nu verandering in.

Een bioscoop in je huiskamer door Samsung

Samsung presenteert op technologiebeurs CES 2023 in Las Vegas een nieuwe beamer die jouw televisie definitief overbodig maakt. Normale projectors hebben namelijk een probleem: deze moet je op een bepaalde afstand van de muur monteren. Dat is bij de Samsung Premiere 8K niet meer nodig.

De Samsung Premiere 8K is een zogenaamde UST-beamer. UST staat voor Ultra Short Throw, wat betekent dat je deze niet meer hoeft op te hangen. Je zet ‘m gewoon op het kastje voor je muur waar je normaal je smart tv zet. Het apparaat projecteert meteen op de muur.

De Samsung Premiere 8K maakt een smart tv dus overbodig. Vooral ook omdat de beeldkwaliteit gewoon 8K is. Het is dus dé oplossing voor mensen die een televisie lelijk in het interieur vinden. Als je flink groot wil gaan kan je kiezen tot een beeldgrootte van 150 inch. Zo verandert jouw huis dus in een bioscoop.

Samsung The Freestyle
De mobiele Freestyle projector van Samsung. (Afbeelding: Samsung)

Zeker niet goedkoop

Wellicht denk je dat het geluid erg slecht is, maar dat is niet zo. Het heeft namelijk speakers ingebouwd die Dolby Atmos ondersteunen. Of dat écht zo is, laten we je weten als we het even getest hebben.

Het is natuurlijk een geweldig gadget maar er is wel een groot probleem: de prijs. Samsung heeft namelijk al een 4K 130 inch UST-projector op de markt. Deze heeft een prijskaartje van 6.499 dollar. Bovendien zijn er ook al andere 8K-projectoren op de markt van andere merken. Deze zijn verkrijgbaar vanaf 11.000 dollar. Dat wordt dus flink sparen.

Toch kan dit de toekomst worden voor televisie kijken en gaan de prijzen voor dit soort projectoren flink omlaag. Zo kostten de eerste OLED’s en 4K-tv’s natuurlijk ook enorm veel geld. Die prijzen zijn inmiddels hard gezakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen