Zo bizar veel kost de beste Samsung smart-tv van 2024

Televisies Jeroen Kraak 18 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Samsung heeft de prijzen van zijn nieuwe smart-tv’s bekendgemaakt. Er zijn een flink aantal pareltjes bij, maar wel tegen een stevig prijskaartje.

Een smart-tv kan zo duur zijn als je maar wilt. Er zijn goedkope exemplaren die je voor enkele honderden euro’s kunt krijgen, maar ook tv’s met een behoorlijk prijskaartje.

Die hoge prijzen hebben alles te maken met de nieuwste technieken die in de televisies zijn toegepast, en dat is behoorlijk indrukwekkend. Ook Samsung brengt een aantal van deze televisies op de markt. Je ervaart series en films zoals nooit tevoren.

De nieuwe smart-tv’s van Samsung

Samsung heeft de prijzen van zijn nieuwe smart-tv’s voor 2024 bekendgemaakt. Het goedkoopste model is een 43-inch Crystal UHD-tv voor 469 euro, terwijl de goedkoopste 8K smart-tv 3.999 euro kost.

Maar het kan nog duurder, veel duurder zelfs. Samsung verkoopt dit jaar ook Micro LED-tv’s voor een prijs waar je een prachtige elektrische auto voor kunt kopen.

Laten we je eerst vertellen wat Micro LED is en waarom die televisies ontzettend veel geld kosten. Micro LED biedt een indrukwekkende beeldkwaliteit met echt diepe zwarttinten, heldere kleuren en een enorm hoog contrast. Pixels worden individueel verlicht. Eigenlijk kun je het vergelijken met een combinatie van OLED en QLED, maar dan met nog hogere kwaliteit.

De bizar dure Micro LED van Samsung

Op dit moment zijn ze nog enorm prijzig omdat de productie een zeer complex proces is. Als deze technieken echter meer gangbaar worden, kunnen de prijzen flink dalen. Vergelijk het met de eerste OLED-tv’s. De eerste exemplaren kostten meer dan 10.000 euro, terwijl je ze nu al vanaf 1.000 euro kunt vinden.

Ditzelfde zal ook gebeuren met Micro LED. Als dit een standaardtechniek wordt, zullen de prijzen hard dalen. Maar of ze net zo goedkoop worden als OLED’s nu zijn, lijkt niet heel snel te gebeuren. Ondanks jaarlijkse economische groei en inflatie blijft er een groot prijsverschil.

De nieuwste Micro LED-televisies kosten bij Samsung minimaal 89.999 euro. Voor dit bedrag krijg je een 76-inch model. Het bedrijf biedt echter ook een 114-inch exemplaar aan. Hiervoor ben je 149.999 euro kwijt.

Hoe een van de grootste problemen bij OLED-televisies binnenkort opgelost is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen